Φοιτητές και φοιτήτριες στη Βρετανία δεν βλέπουν άλλη λύση πέραν της πορνείας για να επιβιώσουν

Μετά τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν, λόγω της πανδημίας, αφήνοντάς τους χωρίς εισόδημα.

Article featured image
Article featured image


Ένα από τα σοβαρά after effect της πανδημίας που οι περισσότερες χώρες ήδη το βιώνουν, είναι το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μια πραγματικότητα που, στη Βρετανία, ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται με την ομάδα των εργαζόμενων φοιτητών να έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κλείσιμο επιχειρήσεων που έδιναν εργασία σε σπουδαστές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, λόγω της πανδημίας, πολλές επιχειρήσεις που απασχολούσαν φοιτητές, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές να μείνουν χωρίς εισόδημα και να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ως απότοκο αυτής της κατάστασης, πολλοί φοιτητές φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά την πορνεία για να συμπληρώσουν ή και να επανακτήσουν το εισόδημά τους. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης «Save the Student», το 10% των φοιτητών σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναζητήσει λύσεις μέσω της πορνείας, σε σύγκριση με το 6% το 2019. Ακόμη το 7% δήλωσε πως έχει ήδη κάνει αυτή την κίνηση. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 77% των ατόμων αυτών είναι γυναίκες και το 22% άνδρες.

Στη χώρα δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους φοιτητές αυτούς, ωστόσο τα κονδύλια είναι περιορισμένα και ζητούν από το κράτος ενίσχυση στην προσπάθειά τους αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ