«Ο Bill Gates δεν έχει ιδέα»

Το οργισμένο tweet του Έλον Μάσκ για τον ισχυρό άντρα της Microsoft.

Article featured image
Article featured image

Πηγή φωτογραφίας: Futurism.comΟ Έλον Μασκ, τέταρτος πιο πλούσιος άνδρας στον πλανήτη μίλησε με σκληρά λόγια για τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο, τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Αφορμή στάθηκε μία πρόβλεψη του Γκέιτς, που είχε εκφράσει πρόσφατα την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμα τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla και γενικότερα η ηλεκτροκίνηση σε μεγάλα πλοία και τζετ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Μασκ στο Twitter. «Δεν έχει ιδέα», έγραψε χαρακτηριστικά ο CEO της Tesla, της Space X και της Neuralink.

Τον Αύγουστο ο Γκέιτς είχε εμφανιστεί δύσπιστος στα σχέδια της Tesla επισημαίνοντας ότι οι μπαταρίες για φορτηγά παραμένουν πολύ μεγάλες σε όγκο και βαριές, και αυτό δεν θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια, ακόμα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας.


elon_mask_mpil_gkeits_touiter_1.png.jpg«Ακόμα και με τα μεγάλα άλματα στην τεχνολογία των μπαταριών, η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι ποτέ μια πρακτική λύση για φορτηγά 18 τροχών, πλοία και τζετ», προέβλεψε ο Γκέιτς στο blog του. «Ο ηλεκτρισμός είναι πρακτικός για την κάλυψη μικρών αποστάσεων, αλλά χρειαζόμαστε μια διαφορετική λύση για βαριά οχήματα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις».

«Πολλά εντυπωσιακά πράγματα θα παρουσιαστούν στην Ημέρα Μπαταρίας στις 22 Σεπτεμβρίου», έγραψε ο Μασκ στο Twitter με κάποιον χρήστη να τον ρωτά ευθέως στα σχόλια για τις εκτιμήσεις του Γκέιτς. «Καλημέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για την αναφορά του Μπιλ Γκέιτς στα ηλεκτρικά φορτηγά;» ρώτησε τον Μασκ ένας χρήστης στο Twitter για να λάβει την λακωνική απάντηση «Δεν έχει ιδέα».

Άτυπη κόντρα(;)

Ο γνωστός φιλάνθρωπος που έχει δωρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την ανακάλυψη ενός βιώσιμου εμβολίου για τον κορωνοϊό, επιμένει πως οι έρευνες για την φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικά, φτηνά καύσιμα, όπως τα βιοκαύσιμα. Παράλληλα έδωσε τα εύσημα στις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, Ford, Rivian και Bollinger για τις προόδους τους στα ηλεκτρικά μίνι-φορτηγά, χωρίς όμως να αναφέρει σε αυτή την λίστα την Tesla.

Πέρυσι, ο Μασκ είχε αποκαλύψει το δικό ηλεκτρικό pickup, το Cybertruck, σε μία επεισοδιακή παρουσίαση με σπασμένα τα υποτιθέμενα «άθραυστα» τζάμια, που είχε οδηγήσει σε πτώση της μετοχής της Tesla.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ καταφέρεται εναντίον του Γκέιτς, με τον οποίο αρκετοί εκτιμούν πως υπάρχει μία «υπόγεια» κόντρα.

Τον Φεβρουάριο, ο CEO της Tesla είχε γράψει για τον Γκέιτς πως θεωρεί τις κατώτερες των προσδοκιών τις συζητήσεις μαζί του. Τότε η αντίδραση του Μασκ είχε ακολουθήσει μια συνέντευξη του Γκέιτς, στην οποία ο βαθύπλουτος ιδρυτής της Microsoft είχε δηλώσει ότι είχε αγοράσει μια ηλεκτρική Porsche Taycan και όχι Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ