Στην Ελλάδα μοίρασαν υφασμάτινες μάσκες-αντίσκηνα σε όλους τους μαθητές και στο Twitter έγινε χαμός

Όταν μια δεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει σοσιαλισμό, συμβαίνει αυτό!

Article featured image
Article featured image


Πρώτη μέρα έναρξης η Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, και για τα σχολεία στην Ελλάδα, με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία κατέστησε τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του σχολείου, να μοιράζει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές. Μία απόφαση, που σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις ελλαδικών Μέσων, προέκυψε έπειτα από τις πιέσεις της αντιπολίτευσης να αναλάβει το κράτος το κόστος της μάσκας, καθότι υποχρεωτική, για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Με λίγα λόγια, η δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σοσιαλιστική κίνηση, με σκοπό να κατευνάσει τις αντιδράσεις αλλά το αποτέλεσμα ήταν επιεικώς γελοίο και εν τέλει κόστισε στο κράτος 6 εκατομμύρια ευρώ.

Από χθες τα ελληνικά social media και τα media γενικότερα ασχολούνται με τις υφασμάτινες μάσκες που δώρισε το ελληνικό δημόσιο στους μαθητές οι οποίες, αντί να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη, κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο και έμενε και λίγο ύφασμα για να καλυφθούν τα υπόλοιπα μέρη του σώματος.

119511742_354560499056935_171304223690724358_n.jpg


Οι μάσκες-αντίσκηνα έγιναν νούμερο ένα trend στο Twitter με τους χρήστες να τρολάρουν την γκάφα της κυβέρνησης, την ίδια ώρα, όμως, που καυτηρίαζαν το γεγονός πως αυτή η λάθος κίνηση, θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο κατά πολλά εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μάσκες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στοίχισαν 6,2 εκ ευρώ, δηλαδή περίπου 4,5 ευρώ η μία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των μασκών δεν επαρκεί για δύο μάσκες ανά μαθητή, όπως είχε ανακοινωθεί, και έτσι οι περισσότεροι μαθητές παρέλαβαν μόλις μια μάσκα και τη δεύτερη θα τη λάβουν σε μεταγενέστερο χρόνο, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί με το διαγωνισμό. Παράλληλα, ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και επιστράφηκαν.

.


Η απάντηση της κυβέρνησης για το φιάσκο με τις μάσκες

«Οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Η ΚΕΔΕ, πάλι, στη δική της ανακοίνωση «κάρφωσε» το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για το λάθος και πρόσθεσε ότι η παραγωγή σταματάει για να επανεκκινήσει με βάσει τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ