Αίρεται τελικά η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους καθηγητές;

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Article featured image
Article featured image


Δύο 24ωρα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία, στις 14 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως τα προβλήματα από τη υποχρεωτική χρήση μάσκας και κατά τη διάρκεια του μαθήματος –κυρίως- από τους καθηγητές ήταν περισσότερα απ’ όσα υπολόγισε το Υπουργείο Παιδείας και η επιδημιολογική ομάδα.

Χθες, αργά το απόγευμα, έπειτα και από αίτημα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για αφαίρεση της μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης αποφάσισε πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αφαιρούν την προστατευτική μάσκα προσωρινά, όταν απαιτείται, ώστε να γίνει πιο κατανοητό το μάθημα, με την προϋπόθεση να τηρούν την απόσταση 2 μέτρων. Σημειώνεται, βέβαια, ότι η εξαίρεση αυτή δεν αίρει τη γενική υποχρέωση των εκπαιδευτικών για χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο.

Μια απόφαση που μπορεί να λήφθηκε από την επιδημιολογική ομάδα, ωστόσο έως αυτή τη στιγμή δεν ανακοινώθηκε επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, οπότε και το υφιστάμενο διάταγμα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την άρση του.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, εκφράζοντας την ευχαρίστηση των εκπαιδευτικών, αφού με αυτή την απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων δίνει μία ανάσα στους εκπαιδευτικούς, προς όφελος των μαθητών, ενώ ξεκαθάρισε πως θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου.


Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, επί του θέματος.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ