Όταν οι βαθιές ρίζες της Γιορούμπα φτάνουν μέχρι την Αβάνα της Κούβας

Δημιουργείται το συλλεκτικό μπουκάλι «Havana Club 7 Skepta».

Article featured image
Article featured image

Η διαφορετικότητα που έχουν μεταξύ τους τα έθνη, οι κουλτούρες ακόμη και οι γλώσσες, είναι οι «μοχλοί» που κινούν την ανθρώπινη περιέργεια, αλλά και την επιθυμία για εξερεύνηση. Μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα καινούργιο μέρος, σε άγνωστες γειτονιές, ανακαλύπτοντας σοκάκια, μουσικές, γεύσεις, ανθρώπους. Για κάποιον περίεργο λόγο, νιώθεις μια ανεξήγητη οικειότητα. Είναι ίσως το χαμόγελο του ανθρώπου που μόλις σε προσπέρασε, το φως του ήλιου που αντανακλά στο κεντρικό σιντριβάνι της πλατείας.

Στην Κούβα, αυτό το ανεξήγητο συναίσθημα ονομάζεται «ACHE», μια λέξη που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια πνευματική ένωση των πάντων. Την ένωση δύο θεωρητικά διαφορετικών κοινοτήτων, μέσα από συλλογικές ιδέες, οράματα και πλούσια κουλτούρα.


SKEPTA X HAVANA CLUB COLLATERALS (1).jpg


Αυτή την πνευματική ένωση ήθελε να εξερευνήσει και ο DJ Skepta, αρχηγός της φυλής Γιορούμπα της Νιγηρίας και αστέρας της grime μουσικής, ταξιδεύοντας στη μακρινή Αβάνα της Κούβας το 2019. Εκεί, είδε τη διαφορετικότητα των δύο εθνών στην κουλτούρα και στον τρόπο ζωής, αλλά και αισθάνθηκε την πρωτόγνωρη ένωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Γιορούμπα, με την αστείρευτη ενέργεια και το πάθος των ανθρώπων στην Αβάνα.

Από το Βόρειο Λονδίνο, από όπου ταξίδεψε ο Skepta, μέχρι την Αβάνα της Κούβας και πάρα πέρα, η κληρονομιά και οι ρίζες των Γιορούμπα εμποτίζονται με το Αφρο-κουβανέζικο πνεύμα, οδηγώντας έτσι στη γένεση μίας μοναδικής οντότητας, του «Havana Club 7 X Skepta».


SKEPTA X HAVANA CLUB COLLATERALS (3).jpg


Το όραμα του «αρχηγού» Skepta να εξερευνήσει την πολιτιστική κληρονομιά της φυλής του, στα στενά σοκάκια της Αβάνας, ζωντανεύει μέσω της συνεργασίας του με το Havana Club, με τον σχεδιασμό του limited edition μπουκαλιού «Havana Club 7 X Skepta» το οποίο αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη σύνδεση της κουλτούρας και των ιδεών που έχουν οι δύο αυτοί πολιτισμοί.

Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού διαθέτει παραδοσιακά πολιτιστικά σύμβολα της Νιγηρίας, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων «Ewe Oshun» που χρησιμοποιούνται σε τελετές της Γιορούμπα, κοχύλια «cowrie» που βρίσκονται σε ιερά αγάλματα της «Elegua», καθώς και υφάσματα «Guiro» και παραδοσιακά κρουστά conga.


SKEPTA X HAVANA CLUB COLLATERALS (7).jpg


Το μπουκάλι είναι αφιερωμένο στην ιδέα της παγκόσμιας ένωσης των λαών μέσω της κοινής αγάπης των Κουβανών και των Νιγηριανών για τη ζωή, τη μουσική, τον χορό και τις τέχνες, αλλά και την ανοικτή και εκδηλωτική προσωπικότητα που τους χαρακτηρίζει. Χρησιμοποιούν τη δύναμη του ρυθμού και της μουσικής, κινητοποιώντας το σώμα και τη ψυχή, γεφυρώνοντας τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Σε μια εποχή παγκόσμιας αβεβαιότητας και αναταραχής, το να πλημμυρίζεσαι από αυτό το ανεξήγητο συναίσθημα τις οικειότητας είναι ευλογία. Το μόνο που χρειάζεσαι για να απολαύσεις τη στιγμή είναι καλή παρέα, μουσική, ρυθμό και το Havana Club 7 X Skepta.

Το Havana Club αναγνωρίζοντας τις σημερινές ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, «σερβίρει» το limited-edition Havana Club 7 X Skepta αποκλειστικά στα μικρά, γωνιακά, κουλτουριάρικα καταστηματάκια του Ηνωμένου Βασίλειου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο limited-edition Havana Club 7 X Skepta στο:

havana-club.com/en-ww/hot-news/havana-club-x-skepta

Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του Havana Club, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η TEMPO BEVERAGES CYPRUS.

#drinkresponsibly #HavanaClub

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ