«Αυτός είναι ο Κωστής»

Ένα viral κείμενο για ένα παιδί με αυτισμό, που φοιτά σε σχολείο στην Ελλάδα. Ένα κείμενο για τον Κωστή, για τους Κωστήδες.

Article featured image
Article featured image

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Αυτός είναι ο Κωστής. Ο Κωστής είναι αυτιστικός. Υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Ο Κωστής είναι απλά αυτιστικός. Τελεία.

Ο Κωστής κάνει το καλύτερο που μπορεί κι αγωνίζεται και πεισμώνει και τα καταφέρνει περίφημα. Ο Κωστής πάει σχολείο. Πάει σε δημόσιο σχολείο. Ο Κωστής μέχρι πέρυσι είχε παράλληλη στήριξη στην τάξη του ιδιωτικά, δηλαδή τα πλήρωνε η μάνα του. Ο Κωστής αποφοίτησε από την τάξη του. Την τελείωσε. Το χαρτί του έγραφε με μεγάλα γράμματα «ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ» κι όλοι ήμασταν χαρούμενοι με αυτό.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Η οικογένεια του Κωστή πέρυσι έκανε αίτηση για δημόσια παράλληλη στήριξη η οποία έγινε δεκτή. Εγκρίθηκε.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Αυτός στη φωτογραφία είναι ο Κωστής. Αυτός είναι ο Κωστής σήμερα στο σχολείο του. Την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο Κωστής που μπήκε χωρίς στήριξη στην τάξη. Δεν καλύφθηκαν τα κενά παράλληλης στήριξης στο σχολείο του. Δεν μερίμνησαν οι αρμόδιοι ο Κωστής να μην αισθάνεται μόνος του στην τάξη. Δεν ήρθε ο άνθρωπος που θα καθόταν δίπλα στον Κωστή στην τάξη με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Κι έτσι ο Κωστής νιώθει μόνος του σε μια αίθουσα.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Ο Κωστής έχει και κινητική δυσπραξία. Κατεβαίνει με δυσκολία ακόμη και τη σκάλα.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Ο Κωστής δεν ζητιανεύει. Ζητάει αυτά που δικαιούται. Σχολείο. Δημόσιο σχολείο. Ο Κωστής ζητάει αυτό που δικαιούται. Μόρφωση. Και όνειρα. Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Ο Κωστής ζητάει στήριξη στην τάξη! Στην τάξη με τα παιδιά! Παράλληλη στήριξη.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Οι Κωστήδες δεν μπορούν να απομονώνονται έτσι. Οι Κωστήδες είναι απλά αυτιστικοί!

Κρατήστε τα παγουρίνο σας μωρέ και τη μια μάσκα που μοιράζετε στα παιδιά και αρχίστε να νοιάζεστε για τους Κωστήδες. Και ποτέ μα ποτέ μην τους αφήνετε μόνους τους σε μια τάξη.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Αυτός είναι ο Κωστής. Ο Κωστής δικαιούται να είναι μαθητής.Ο Κωστής είναι μαθητής!

κωστής.jpg


* Η φωτογραφία δίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας του.

Edit: Οι πιέσεις της μάνας του έφεραν αποτέλεσμα. Τοποθετήθηκε προσωρινή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ