Δεν αποκλείεται νέο lockdown στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το ενδεχόμενο ακόμα και ενός νέου lockdown άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα, ενώ από το πρωί τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα στην Αττική για την πανδημία.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό και εξελίσσεται» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αυξάνονται ραγδαία οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό σε ΜΕΘ (στις αρχές Αυγούστου μόλις 10 ήταν σε ΜΕΘ, την 1η Σεπτεμβρίου 38, στις 11 Σεπτεμβρίου 52 ασθενείς και χθες 67). Ερωτηθείς για ένα πιθανό νέο lockdown στην Ελλάδα, ο κύριος Πέτσας απάντησε χαρακτηριστικά «δεν αποκλείουμε τίποτα, έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής και ότι αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα». «Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω από όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που, αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας, μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει». Ξεκαθάρισε πάντως ότι για την ώρα η χώρα δεν βρίσκεται επιδημιολογικά σε σημείο που να απαιτείται lockdown. «Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι [...] θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε δε ότι ότι δεν τίθεται καν ζήτημα διλήμματος μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας. «Έχουμε πει ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ότι είναι ψευτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ανησυχία της κυβέρνησης με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων και σε διεθνές επίπεδο: «Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στην Γαλλία από 2.000-3.000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Στο Ισραήλ επιβληθεί lockdown οπότε βλέποντας τα πολλά κρούσματα στην Αττική ιδίως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά.» Όσο για τις υπερμεγέθεις μάσκες που μοιραστήκαν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και έκανε λόγο για «συνδυασμό λαθών.» Όσο για το αν θα πληρωθούν εκ νέου οι κατασκευαστές μασκών για να διορθώσουν τις μάσκες, περιορίστηκε στο να απαντήσει πως αυτό θα κριθεί στην «πορεία».

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ