Εικόνες από το εντυπωσιακά καλόγουστο «στενότερο» σπίτι του Λονδίνου

Με την πρόσοψή του να μην ξεπερνά τα 1,6 μέτρα, η αξία πώλησής του αγγίζει -αυτή τη στιγμή- το 1 εκατομμύριο στερλίνες.

Article featured image
Article featured image

Αποκαλείται το στενότερο σπίτι του Λονδίνου και όχι άδικα, αφού η πρόσοψή του μετά βίας ξεπερνά τα 1,6 μέτρα.

stenotero_spiti_londino_1.jpg

stenotero_spiti_londino_17778.jpg


Και παρότι υπάρχουν ντουλάπες με μεγαλύτερο πλάτος, το σπίτι αυτό βγαίνει και πάλι στην αγορά για 995.000 λίρες, σχεδόν διπλασιάζοντας την αξία του μέσα σε μία δεκαετία, όπως μεταδίδει η Mirror.

Το 2009 η κατοικία στο Shepherd's Bush είχε αγοραστεί από έναν δικηγόρο για 595.000 λίρες που τώρα αναζητά αγοραστεί, καθώς αποφάσισε να μεταναστεύσει.

stenotero_spiti_londino_17878.jpgΓια να εξισορροπήσει την στενότητα, το σπίτι «απλώνεται» καθέτως σε πέντε επίπεδα με συνολική επιφάνεια 96 τετραγωνικών μέτρων. Στο πίσω μέρος του σπιτιού, κάποια δωμάτια έχουν μεγαλύτερο πλάτος, αγγίζοντας τα τρία μέτρα και δύο χιλιοστά. Μόνο έξω από το σπίτι εξασφαλίζεται μια σχετική άπλα, με τον κήπο να φτάνει τα 4,8 μέτρα.

Στο παρελθόν στέγαζε κατάστημα καπέλων και τη δεκαετία του 1990 αποτέλεσε το σπίτι του φωτογράφου μόδας Juergen Teller. Και οι διάσημοι προκάτοχοί του δεν σταματούν εδώ: το 2006, ο ηθοποιός Simon Woods («Περηφάνια και προκατάληψη») που είχε παντρευτεί τον πρώην διευθυντή της Burberry, Christopher Bailey, πλήρωσε 488.500 λίρες για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Η λεπτότατη πρόσοψη του σπιτιού περνά σχεδόν απαρατήρητη ανάμεσα σε μία μπουτίκ νυχιών και μία πιτσαρία, με πολλούς από τους περαστικούς να μην μπορούν καν να φανταστούν πως αυτή η στενή λωρίδα στεγάζει δύο κρεβατοκάμαρες και ένα γραφείο. Ο ιδιοκτήτης του το παρομοιάζει με αυτοκίνητο αν και υπάρχουν αυτοκίνητα πολύ πιο φαρδιά.

stenotero_spiti_londino_1_3.jpg

stenotero_spiti_londino_1_44.jpg

stenotero_spiti_londino_2.jpg

stenotero_spiti_londino_12.jpg

stenotero_spiti_londino_188.jpg

stenotero_spiti_londino_1888.jpg

stenotero_spiti_londino_1938.jpg

stenotero_spiti_londino_17738.jpg

stenotero_spiti_londino_199898-.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ