Καθημερινό 90λεπτο κήρυγμα για το μεγαλείο του Κιμ Γιονγκ Ουν θα λαμβάνουν τα νήπια της Β. Κορέας

Μπορούμε να σκεφτούμε 2, 3 άτομα στην Κύπρο που θα εφάρμοζαν την ίδια πρακτική στα σχολεία, εάν μπορούσαν.

Article featured image
Article featured image

Ακόμη και στο νηπιαγωγείο τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα υποχρεώνονται σε μάθημα έως και 90 λεπτών την ημέρα για το «μεγαλείο» του δικτάτορα της χώρα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αναφορές από τη Βόρεια Κορέα, τις οποίες επικαλείται o ο ιστότοπος Daily NK, δείχνουν ότι η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο-Γιονγκ, είναι υπεύθυνη για την προπαγάνδα που αποσκοπεί να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν από πολύ μικρή ηλικία τον ηγέτη.

Τα παιδιά στην ηλικία των 5-6 ετών, γράφουν οι Times, υποχρεώνονταν σε μισή ώρα «Εκπαίδευσης για το Μεγαλείο» του Κιμ. Τα μαθήματα αφορούν τις υπερφυσικές (και εν πολλοίς φανταστικές) πράξεις που αποδίδονται στην οικογένεια των Κιμ, από τον παππού Κιμ Ιλ-Σουνγκ, στον γιο Κιμ Γιονγκ-ιλ ως τον εγγονό, τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι αύξησε αυτό το μάθημα από μισή σε 1,5 ώρα από τις μόλις τρεις του ημερήσιου προγράμματος, σε βάρος πιο χρήσιμων δραστηριοτήτων όπως το διάβασμα ή το γράψιμο. Έτσι τα παιδιά περνούν την ώρα τους εκθειάζοντας τον ηγέτη και μαθαίνουν ότι ο Κιμ ήταν ένα ευφυέστατο παιδί-θαύμα, όπου στα πέντε του «ήταν καπετάνιος σε γιοτ, έκανε σκοποβολή και του άρεσε να διαβάζει».

Με πληροφορίες από Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ