Οι πτήσεις για το… πουθενά, είναι ό,τι πιο δημοφιλές παίζει αυτή τη στιγμή σε Ασία και Αυστραλία

Άνθρωποι αγοράζουν εισιτήρια για πολύωρα ταξίδια εντός της χώρας τους με προορισμό την αφετηρία τους. (Λέτε να ξεκινήσουν δρομολόγια Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσός, Πάφος;)

Οι πτήσεις για το… πουθενά, είναι ό,τι πιο δημοφιλές παίζει αυτή τη στιγμή σε Ασία και Αυστραλία

Άνθρωποι αγοράζουν εισιτήρια για πολύωρα ταξίδια εντός της χώρας τους με προορισμό την αφετηρία τους. (Λέτε να ξεκινήσουν δρομολόγια Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσός, Πάφος;)

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Al Edgar


Αποτελεί τη νέα ταξιδιωτική τάση σε Αυστραλία και Ασία καθότι ένεκα της πανδημίας οι πτήσεις εκτός συνόρων και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός, είναι απαγορευτικές. Οπότε κάποιες αεροπορικές εταιρείες, αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινό κάτι διαφορετικό το οποίο, όπως δείχνει και η ανταπόκριση, το είχε ανάγκη.

Με την ανακοίνωση των πτήσεων χωρίς προορισμό της αυστραλιανής Qantas, τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα, με 134 Αυστραλούς να ξοδεύουν από 475 έως 2.300 ευρώ για να πραγματοποιήσουν ένα 7ωρο ταξίδι εντός της ενδοχώρας.

Η «Flight to Nowhere», όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο concept, θα απογειωθεί στις 10 Οκτωβρίου από το Σίδνεϊ για μια επτάωρη ξενάγηση στις ομορφιές της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Qantas, και τα 134 εισιτήρια της «πτήσης QF787 στο πουθενά» εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ: μέσα σε 10 λεπτά, με την τιμή των εισιτηρίων να κυμαίνεται μεταξύ 475 (για την οικονομική) και να φτάνει μέχρι και τα 2.300 ευρώ (για την business class).



Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας στο Financial Review, «πρόκειται για την πιο περιζήτητη πτήση στην ιστορία της Qantas», ενώ αποκάλυψε ότι η εταιρία, λόγω αυξημένης ζήτησης, σίγουρα θα πραγματοποιήσει περισσότερες πτήσεις αυτού του είδους μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα διεθνή σύνορα. «Λίγους μήνες πριν, θα θεωρούνταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι οι Αυστραλοί δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με πτήση στο εξωτερικό ή ακόμα και στο εσωτερικό λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων για καραντίνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Aλαν Τζόις. «Παρότι μπορεί να μη μπορούμε να σας ταξιδέψουμε στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, μπορούμε σίγουρα να σας εμπνεύσουμε για μελλοντικά ταξίδια σε μερικούς από τους ομορφότερους προορισμούς της Αυστραλίας», τόνισε.

Το δρομολόγιο θα ξεκινά από το Σίδνεϊ και θα εκτελεί μία τεράστια εναέρια «βόλτα» πάνω από Κουίνσλαντ, Χρυσή Ακτή, Νέα Νότια Ουαλία, καθώς και την απομονωμένη αυστραλιανή ενδοχώρα. Κατά τη διάρκειά του θα γίνονται χαμηλές πτήσεις επάνω από το Ουλουρού, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το λιμάνι του Σίδνεϊ, με κατάληξη την αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα λείπουν και οι εν πτήσει… εκπλήξεις που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και έναν διάσημο συνεπιβάτη -ίσως τους (αυστραλούς ηθοποιούς) Ράσελ Κρόου ή Χιου Τζάκμαν.

Γενικότερα οι «πτήσεις στο πουθενά», οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο αεροδρόμιο, είναι η νέα ταξιδιωτική τάση που παρατηρείται στην Ασία και στην Αυστραλία στην εποχή του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η EVA Airways Corp της Ταϊβάν και η ANA Holdings της Ιαπωνίας προσφέρουν τέτοιες πτήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν έσοδα και να διατηρήσουν ενεργές τις άδειες των πιλότων τους.

Με πληροφορίες από Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ