Κάποιοι έφτιαξαν ένα κάθισμα για να ξαναφέρουν το κοινό στο σινεμά

Τι λες τώρα!

Ο σχεδιαστής Benjamin Hubert, ιδρυτής του πρακτορείου LAYER φιλοδοξεί να ξαναφέρει το κοινό στο σινεμά, χωρίς ενδιάμεσα κενά καθίσματα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι εξωτερικές διαστάσεις του «sequel seat» είναι αντίστοιχες με το μέσο κάθισμα σε έναν κινηματογράφο, που σημαίνει ότι θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα καθίσματα, χωρίς να αλλάξει η χωρητικότητα των αιθουσών.

Το προσκέφαλο σε σχήμα U αγκαλιάζει το κεφάλι ενώ τα προστατευτικά, αφαιρούμενα και ημιδιάφανα διαχωριστικά εξασφαλίζουν μεγαλύτερη προστασία από την διάδοση σταγονιδίων - σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας.

kathisma_sinema_koino_apostaseis_3.jpg

kathisma_sinema_koino_apostaseis_4.jpg

Όταν πια οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, τα πλεξιγκλάς θα μπορούν να αφαιρεθούν διά παντός. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το ύφασμα που χρησιμοποιείται διαθέτει και «νήματα» χαλκού, για να περιοριστούν οι μικροκοιλότητες που θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν βρωμιά. Είναι υδροφοβικό ώστε να μπορεί εύκολα να καθαριστεί από τον ιδρώτα, τα λίπη ή ακόμα και τα αναψυκτικά που μπορεί να χυθούν πάνω του.

Στα χερούλια ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα, με ειδικούς λαμπτήρες UV που, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θα αποστειρώνουν τα αντικείμενα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του. Το περιστρεφόμενο τραπεζάκι για τα τρόφιμα αποτελείται από μία εξαιρετικά λεία επιφάνεια που κάνει τον καθαρισμό του πολύ εύκολο.

kathisma_sinema_koino_apostaseis_5.jpg

kathisma_sinema_koino_apostaseis_7.jpg


Το LAYER θεωρεί πως η νέα προσέγγιση στα καθίσματα θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη του κλάδου των κινηματογράφων μετά την πανδημία, χάρη στον διαφορετικό σχεδιασμό του sequel seat με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την βιώσιμη λειτουργία των αιθουσών, με περισσότερα διαθέσιμα καθίσματα.

Το κάθισμα διαθέτει κινητά μέρη και, μέσω ενός πάνελ ελέγχου, επιτρέπει στον θεατή να ρυθμίσει την ανάκλιση, την υποστήριξη και τη θερμοκρασία των επιφανειών.

kathisma_sinema_koino_apostaseis_8.jpg

kathisma_sinema_koino_apostaseis_10.jpg

«Πιστεύουμε ότι ένα προϊόν σαν το sequel seat θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο σινεμά, λέει ο ιδρυτής του LAYER.

«Σήμερα που το τοπίο της διασκέδασης εξελίσσεται, είναι βασικό για τον κινηματογράφο να προσφέρει μία εμπειρία σημαντικά διαφοροποιημένη από την διαρκώς διογκούμενη αγορά streaming.

kathisma_sinema_koino_apostaseis_12.jpg

Το sequel seat παρέχει επιπλέον άνεση και ασφάλεια, και θα βοηθήσει τα σινεμά να ξαναπροσδιοριστούν ως ασφαλείς τοποθεσίες για τους λάτρεις του κινηματογράφου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ