Ένα γράφημα δείχνει τον κίνδυνο προσβολής από Covid-19 ανά δραστηριότητα

Ο Ιατρικός Σύλλογος του Τέξας δημοσιοποίησε μια λίστα με τις πιο συχνές δραστηριότητες και την αντιστοιχία τους με την πιθανότητα προσβολής από κορωνοϊό.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των δραστηριοτήτων με χαμηλό κίνδυνο ανήκει το τένις, το κάμπινγκ ή και οι αγορές take out από μαγαζιά εστίασης.

Ακολούθως, μέτρια προς χαμηλή επικινδυνότητα προσβολής έχουν τα ψώνια, ο περίπατος, το γκολφ, η αναμονή σε ιατρείο, η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, σε βιβλιοθήκη ή παιδική χαρά ή ακόμα και η διαμονή για ένα - δύο βράδια σε ξενοδοχείο.

Μέτριος είναι ο κίνδυνος προσβολής για όσους πηγαίνουν στην παραλία, ψωνίζουν σε εμπορικό κέντρο, δουλεύουν στο γραφείο της εταιρείας τους, κολυμπούν σε δημόσιες πισίνες και επισκέπτονται ηλικιωμένους φίλους ή συγγενείς.

Στην κατηγορία του μέτριου προς υψηλού κινδύνου να προσβληθεί κανείς ανήκουν τα ταξίδια με αεροπλάνο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, οι χειραψίες, οι γάμοι, οι κηδείες ή και το δείπνο σε εστιατόριο.

Τέλος, υψηλό κίνδυνο προσβολής από κορωνοϊό έχουν όσοι τρώνε από μπουφέ, πηγαίνουν σε γυμναστήρια, σε σινεμά, σε λούνα παρκ, σε συναυλίες, σε γήπεδα ή σε μπαρ.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ