Τι χρήση λες πως έχει το κεφάλι αυτού του τεράστιου γιοτ-κύκνου;

Ένα νέο πρότζεκτ για τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου γιοτ σε σχήμα πουλιού και μήκους 137 μέτρων, με το όνομα Avanguardia, ψάχνει για επενδυτή.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια ιδέα του Ιταλού σχεδιαστή Pierpaolo Lazzarini του Lazzarini Design Studio. Ο σχεδιαστής από τη Ρώμη έχει δημιουργήσει πολλά πρωτοποριακά σχέδια, από ιπτάμενα αυτοκίνητα ως υπερσύγχρονα σκάφη σε σχήμα σφαίρας, αλλά το νέο του πρότζεκτ ξεχωρίζει, λέει το robbreport.


yaught6.jpg

yaught3.png


Το Avanguardia (που σημαίνει «εμπροσθοφυλακή») χαρακτηρίζεται από ρέουσες γραμμές και λεπτές καμπύλες που του δίνουν την εμφάνιση ενός πραγματικού κύκνου. Το γιγαντιαίο σκάφος θα χωρίζεται σε πέντε ξεχωριστά καταστρώματα και θα μπορεί να χωρέσει ως και 60 επιβάτες. Η «κεφαλή» θα λειτουργεί ως εγκέφαλος και πύργος ελέγχου του σκάφους.


yaught1.png

yaught8.jpg


Το κέντρο ελέγχου υποστηρίζεται από ένα εύκαμπτο «λαιμό» που το βοηθά να κινείται περιμετρικά. Όταν το σκάφος κινείται, ο λαιμός βρίσκεται στην μέση για του δίνει ισορροπία, ενώ όταν το σκάφος είναι αγκυροβολημένο, ο λαιμός χαμηλώνει το κεφάλι στο νερό.


yaught7.jpg


Το σκάφος θα περιλαμβάνει πλωτές κάψουλες και θα έχει χώρο για τη μεταφορά πολυτελών αυτοκινήτων.


yaught4.png

yaught5.jpg


Παρόλο που το Avanguardia βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, ο Lazzarini λέει ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον αν βρεθεί επενδυτής.


Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ