Οι Κύπριοι κυνηγοί καταγγέλλουν παρενοχλήσεις από ξένους ακτιβιστές

«Είμαστε πέραν των 42.000 νόμιμων αδειούχων κυνηγών και έχουμε τα κυνηγετικά μας δικαιώματα. Κάθε χρόνο το κράτος κερδίζει πέραν των 15.000.000 από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα».

Article featured image
Article featured image


Με επιστολή τους στον Υπουργό Εσωτερικών, την οποία κοινοποιούν στον Αρχηγό Αστυνομίας και στην Υπηρεσία Θήρας, το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου ζητά την παρέμβαση του κράτους έτσι ώστε να προστατευθούν, όπως χαρακτηριστικά λένε, τα νόμιμα δικαιώματα των κυνηγών, ενώ παράλληλα δίνουν και ένα παράδειγμα στην αστυνομία για το πώς θα ήταν αν κάποιοι παρέμβαιναν στο έργο της.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

Προς: Έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κον Νίκο Νουρή

Από: Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Κοινοποίηση: Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, Προϊστάμενο Υπηρεσίας Θήρας.

Αρ. Επιστολής 0040/2020 Ημερομηνία 21/9/2020

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες δεκάδων παραπόνων από Νόμιμους κυνηγούς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τις κυνηγετικές τους εξορμήσεις κυρίως στις περιοχές Νοτιοανατολικής Κύπρου Λάρνακα-Ελ. Αμμόχωστο, δέχονται παρενοχλήσεις αλλά και προκλήσεις από ξένους ακτιβιστές.

Σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις να παρενοχλήσουν ή και να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα. Θεωρούμε τουλάχιστο προσβλητικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία να ανεχόμαστε ως Πολίτες κάποιους ξένους και πιθανό μισθωτούς κάποιων οργανώσεων να παρενοχλούν τα νόμιμα δικαιώματα των νόμιμων κυνηγών.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει ιδιαίτερα υψηλή ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς. Αν υπάρχουν περιπτώσεις παρανομίας υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές για να ελέγξουν το φαινόμενο.

Αλήθεια, πώς θα ενεργούσε η Αστυνομία εάν κάποιοι έβγαιναν στους δρόμους για να σταματήσουν την κυκλοφορία στο φόβο μήπως υπάρχει και άλλο ατύχημα από ασυνείδητους οδηγούς και προκληθεί κάποιο κακό; Θα επέτρεπε η Δημοκρατία την ταλαιπωρία των πολιτών και νόμιμων οδηγών;

Είμαστε πέραν των 42.000 νόμιμων αδειούχων κυνηγών και έχουμε τα κυνηγετικά μας δικαιώματα. Κάθε χρόνο το κράτος κερδίζει πέραν των 15.000.000 από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα και οφείλει τουλάχιστο να προστατεύσει τους φορολογούμενους του πολίτες από την προσπάθεια κάποιων να τερματίσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα.

Παρακαλούμε όπως λάβετε τα ανάλογα μέτρα για την αποφυγή άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου ατυχήματος.

Με Εκτίμηση

Άριστος Αριστείδου Αν/Προέδρος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ