«Άλλες σκοπιμότητες» βλέπει το FSF-MED πίσω από το δημοσίευμα της Guardian για το δυστύχημα της ‘HELIOS’

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων»

Article featured image
Article featured image

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Σχετικά με το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας GUARDIAN το οποίο επαναδημοσιεύθηκε από τα Κυπριακά ΜΜΕ και στο οποίο γίνεται αναφορά για τους λόγους του δυστυχήματος της HELIOS, το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων – FSF-MED», επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Το τραγικό δυστύχημα διερευνήθηκε διεξοδικά από την επίσημη Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας –ICAO . Το τελικό Πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο απεστάλει σε όλους τους εμπλεκόμενους, υποδείκνυε με ένα αντικειμενικό τρόπο τα αίτια του δυστυχήματος , κατονόμαζε τους υπεύθυνους και έκανε σχετικές συστάσεις.

Ως εκ τούτου, εκτός και αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες αφού δεν υπάρχει τίποτε το νέο που δεν περιέχεται στο πόρισμα, το FSF-MED δεν κατανοεί ποιο είναι το όφελος και η προστιθέμενη αξία το θέμα αυτό να επανέρχεται στην επικαιρότητα από την εν λόγω εφημερίδα και τον συγγραφέα του δημοσιεύματος, μάλιστα λίγες μέρες μετά την επέτειο του δυστυχήματος που αναπόφευκτα δημιουργεί πόνο και τραγικές αναμνήσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Με την ευκαιρία, το FSF-MED δηλώνει σημειώνει τις πρόσφατες προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στην Βρετανία, προφανώς με ενθάρρυνση άλλων, να πιέσουν την Βρετανική Κυβέρνηση μέσω συλλογής υπογραφών για πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων στο παράνομο αεροδρόμιο και ευελπιστεί ότι τούτες θα αποτύχουν όπως έγινε και στο παρελθόν. Τυχόν πραγματοποίηση τέτοιων πτήσεων είναι εντελώς παράνομη και αντιβαίνει ξεκάθαρα τις σχετικές πρόνοιες της Συνθήκης του ICAO . Επιπρόσθετα, δημιουργούν κινδύνους στην ασφάλεια πτήσεων, κάτι που καμιά Κυβέρνηση δεν θα ήθελε να φέρει την ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ