Τι θα γίνει τελικά με το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»;

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία υποστηρίζει άλλα, απ’ αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Article featured image
Article featured image

Παρότι χθες, η είδηση πως το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνα, Μεγάλη Βρετανία πωλήθηκε και κλείνει διαπαντός, έκανε το γύρο των social media και των media, φαίνεται πως η είδηση δεν ισχύει.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, «Λάμψα ΑΕ»: «Δεν υπάρχουν σήμερα ούτε προχωρημένες, ούτε πρώιμες, ούτε καν ‘διαπραγματεύσεις’ με Άραβες ή άλλης προέλευσης επενδυτές. Δεν υπάρχει σκέψη, σχεδιασμός ή προγραμματισμός για πώληση του ξενοδοχείου ‘Μεγάλη Βρετανία’ ούτε εν συνόλω ούτε εν μέρει».

Η ανακοίνωση της προέκυψε με αφορμή, όπως λέει, «πληροφορίες» και εικασίες «δημοσιογραφικών-επιχειρηματικών κύκλων» και άλλων αδιευκρίνιστων «πηγών» ποικίλων γεωμετρικών σχημάτων, σχετικά με δήθεν πώληση του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».



Η «Λάμψα ΑΕ», εν μέσω πανδημίας και πρωτόγνωρης δοκιμασίας της οικονομίας και του ελληνικού τουρισμού, δεν απεργάζεται «πωλήσεις» αλλά, τουναντίον, υλοποιεί επενδύσεις, επικεντρώνεται στην προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα και σχεδιάζει το αναπτυξιακό της μέλλον, τονίζει στην ανακοίνωση της.

Με έναν αιώνα παρουσίας στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθιερωμένη ως μία εκ των πλέον υγιών και ισχυρών εταιρειών της χώρας, με αναγνώριση παγκόσμιας εμβελείας, η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ» δεν θα επιτρέψει την κακέμφατη περιφορά της επωνυμίας της ως «τροπαίου» των «ευσεβών πόθων» ή των όποιων άλλων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, οποιουδήποτε, αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Προς αυτόν τον σκοπό, δηλώνει ότι προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο και δικαίωμα που διαθέτει για την προστασία του κύρους, της φήμης και των κεκτημένων της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ