Κυκλοφορεί φωτογραφία της γυναίκας που έστειλε την επιστολή με δηλητήριο στον Trump

«Σου έφτιαξα ένα σπέσιαλ δώρο», έγραφε μεταξύ άλλων, η επιστολή.

Article featured image
Article featured image

Μια γυναίκα από τον Καναδά που φέρεται να έστειλε φάκελο με ρικίνη στον Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται και επίσημα για απειλή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Pascale Ferrier, μια 53χρονη από το Κεμπέκ, βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης μετά τη σύλληψή της στα σύνορα το Σαββατοκύριακο.

Κατηγορείται ότι απέστειλε αποστολή με ρικίνη στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

pascal-ferrier.jpg

«Βρήκα ένα νέο όνομα για εσένα: Ο άσχημος τύραννος κλόουν. Ελπίζω να σου αρέσει» γράφει ένα σημείωμα στην επιστολή, σύμφωνα με ειδικό πράκτορα του FBI και πυροτεχνουργό που κατέθεσε για την υπόθεση.

«Καταστρέφεις τις ΗΠΑ και τις οδηγείς σε καταστροφή» συνεχίζει το σημείωμα. «Παράτα τα και πάρε πίσω την υποψηφιότητά σου για αυτές τις εκλογές. Γι' αυτό σου έφτιαξα ένα ''σπέσιαλ δώρο", για να πάρεις μια απόφαση. Αυτό το δώρο είναι σε αυτήν την επιστολή.

Αν δεν λειτουργήσει, θα βρω καλύτερη συνταγή με ένα άλλο δηλητήριο, ή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το όπλο μου όταν θα μπορέσω να έρθω» προσθέτει.

Η κατάθεση του μάρτυρα ανέφερε ότι οι ερευνητές βρήκαν έξι επιπλέον επιστολές που στάλθηκαν στο Τέξας στα μέσα Σεπτεμβρίου σε άτομα που στελεχώνουν κέντρα κράτησης όπου η Ferrier κρατήθηκε το 2019 μετά τη σύλληψή της για οπλοκατοχή.

Η Φεριέ ζήτησε, σύμφωνα με το AFP, μια ειδική ακρόαση για τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ