Έως και 10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω της κανονικής ο υδράργυρος το επόμενο διήμερο

Ακραία υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, σύμφωνα με το KitasWeather.

Article featured image
Article featured image

Σφήνα έξαρσης και ακραία θερμές αέριες μάζες για τέλος Σεπτεμβρίου θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Τρίτη, με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή αισθητή άνοδο και τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνά την Δευτέρα και την Τρίτη τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.


Από την Τετάρτη, ισχυρό, πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας προοδευτικά τις ακραία θερμές για την εποχή αέριες μάζες ανατολικότερα με αποτέλεσμα την σταδιακή αισθητή πτώση των θερμοκρασιών μέχρι και την Παρασκευή, για να κυμανθούν πρόσκαιρα γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Τάση μικρής ανόδου της θερμοκρασίας φαίνεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας με τα μέχρι τώρα στοιχεία.


Χθες Σάββατο, η θερμοκρασία σημειώσε νέα άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Κυριακή, αλλά και μέχρι και την Τρίτη σφήνα έξαρσης από την βορειοανατολική Αφρική θα επεκτείνεται στην ανατολική Μεσόγειο, ευνοόντας ακραία θερμές αέριες μάζες για την εποχή να ανηφορίσουν προς την περιοχή μας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή, αλλά και το επόμενο διήμερο, οι οποίες σήμερα Κυριακή θα φτάνουν γύρω στους 35-37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 30-35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη, θα φτάνουν γύρω στους 37-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως ημέρας και περιοχής) και γύρω στους 33-38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως ημέρας και περιοχής).


Aυτές οι θερμοκρασίες είναι πρωτοφανείς για τέλη Σεπτεμβρίου αφού θα κυμαινόμαστε έως τους 9-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα την Δευτέρα και την Τρίτη.

Την Τετάρτη, ισχυρό, πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας προοδευτικά τις θερμές αέριες μάζες ανατολικότερα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι πιο αισθητή την Πέμπτη – Παρασκευή και η οποία μέχρι την Παρασκευή θα κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο καιρού στο KitasWeather.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ