Το lockdown αύξησε τις τιμές σε παιδικό και αντρικό κούρεμα

Αν νομίζατε πως μόνο στην Κύπρο συμβαίνουν αυτά.

Το κόστος του κουρέματος στην Γερμανία μετά το lockdown έχει αυξηθεί σημαντικά. Ειδικά δε, αν πρόκειται για το παιδικό κούρεμα. Ακολουθεί η αύξηση στο ανδρικό κούρεμα και τέλος το γυναικείο με τη μικρότερη καταγεγραμμένη αύξηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η μέση τιμή για ένα κούρεμα αυξήθηκε κατά 6,3% από τον περυσινό Αύγουστο παρά την μείωση, από 19% σε 16% του ΦΠΑ την 1η Ιουλίου και παρότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, το κόστος του κουρέματος αυξήθηκε δε, κατά 9,4%, για τους άνδρες η αντίστοιχη αύξηση είναι 6,5% και για τις γυναίκες 5,8%. «Ένας λόγος πιθανόν να είναι η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών απαιτήσεων μετά το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων. Για παράδειγμα, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά πιθανόν να μην προσφέρεται», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η Γερμανία εισήλθε σε καθεστώς lockdown στα μέσα Μαρτίου και τα κομμωτήρια άνοιξαν και πάλι τον Μάιο όταν το κόστος του κουρέματος είχε ήδη αυξηθεί κατά 5,4% μέσα σε έναν χρόνο. Με πληροφορίες του Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ