Το TikTok προειδοποιεί τους χρήστες του για ακατάλληλο βίντεο που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα

Την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την εξάπλωσή του, να το κατεβάσει και να εμποδίσει άλλους χρήστες από το να το κοινοποιούν συνεχώς.

Article featured image
Article featured image


Η δημοφιλής εφαρμογή του TikTok προειδοποιεί τους χρήστες να είναι προσεκτικοί με βίντεο που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα και δείχνει έναν άντρα να αυτοκτονεί. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της εφαρμογής το βίντεο έχει ήδη διαδοθεί με τους υπεύθυνους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να το κατεβάσουν.

Το βίντεο, όπως αναφέρουν, κυκλοφορεί στην πλατφόρμα από την περασμένη Κυριακή: «Το σύστημά μας διαγράφει αυτοματοποιημένα και σηματοδοτεί ως ακατάλληλα τέτοια βίντεο που παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας του Tik Tik. Παράλληλα διαγράφουμε και τους λογαριασμούς που προσπαθούν να ανεβάσουν τέτοια βίντεο. Ευτυχώς έχουμε και τη βοήθεια των χρηστών σε αυτό, οι οποία καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και προειδοποιούν και τους υπόλοιπους για να αποφύγουν να πέσουν θύματα προβολής τέτοιου υλικού», αναφέρει η Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Το βίντεο είναι από ένα Facebook Live που είχε κάνει άντρας από το Mississippi την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας σε ζωντανή σύνδεση την αυτοκτονία του.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές που απαιτείται σύνδεση για να δεις βίντεο από κάποιον άλλο χρήστη, το TikTik θέλοντας να είναι πιο φιλικό, επιτρέπει σε όποιον έχει την εφαρμογή να παρακολουθεί τα βίντεο από όλους τους άλλους χρήστες, οπότε η διάδοση έγινε πολύ πιο γρήγορα.

Από την περασμένη Κυριακή το Tik Tok προσπαθεί να εξαφανίσει το βίντεο από την πλατφόρμα, όταν και έγιναν οι αναφορές για παραβίαση των όρων χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ