Τι αλλάζει στην οδό Ρηγαίνης (στο κέντρο της Λευκωσίας)

Όσο εμείς μένουμε στο σπίτι, έξω συμβαίνει αυτό.

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης της οδού Ρηγαίνης. Η οδός είναι κλειστή για τα τροχοφόρα οχήματα και έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πρόθεση του Δήμου είναι να αξιοποιήσει πλήρως την περίοδο του lockdown, για την όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία καταστηματαρχών και πολιτών.

Το συνολικό έργο αφορά τις οδούς Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Βασικός στόχος, ιδιαίτερα για την οδό Ρηγαίνης, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η άνετη και ασφαλής διακίνηση των επισκεπτών στα καταστήματα της οδού.

Χάρτης - Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις οδού Ρηγαίνης 210112.jpg


Οι εργασίες του έργου περιλαμβάνουν:

  • Ανακατασκευή του οδοστρώματος με μία λωρίδα κυκλοφορίας, με θέσεις στάθμευσης μόνο για οχήματα τροφοδοσίας.
  • Δημιουργία νέων, πιο πλατιών πεζοδρομίων τα οποία θα είναι ισόπεδα με το οδόστρωμα.
  • Εγκατάσταση υπόγειου δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Λευκωσίας (NFN) για υποστήριξη συστημάτων «έξυπνης πόλης» (smart city), όπως συστήματος έξυπνης διαχείρισης στάθμευσης οχημάτων, συλλογής περιβαλλοντικών δεδομένων, εγκατάσταση Wi - Fi κ.α.
  • Αναβάθμιση του δικτύου υδροσυλλογής όμβριων υδάτων.

Αφού ολοκληρωθούν οι πιο πάνω εργασίες, ο Δήμος θα προχωρήσει με προκήρυξη της προσφοράς για τη δεύτερη φάση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση / εξωραϊσμό των προσόψεων των κτηρίων επί των οδών Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Θα εγκατασταθεί ταυτόχρονα νέος αστικός φωτισμός ενώ κατά μήκος των οδών θα τοποθετηθούν ανθώνες με δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.

Ο Δήμος Λευκωσίας προσβλέπει στην κατανόηση και συνεργασία των επηρεαζόμενων δημοτών. Προτρέπει παράλληλα τους οδηγούς να ακολουθούν την πορεία που προτείνεται από τις επιτόπου κατευθυντήριες πινακίδες κάθετης σήμανσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ