Πώς θα είναι άραγε το κυπριακό «Glamping»;

Η τάση που εξαπλώνεται ραγδαία στο εξωτερικό και έχει γίνει μόδα, φαίνεται να έρχεται και στην Κύπρο με σχετικό νομοσχέδιο.

Article featured image
Article featured image

Στην υπόθεση «Glamping» έχουμε αναφερθεί πολλάκις και στο παρελθόν καθώς είναι μία τάση η οποία εξαπλώνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, σε όλο τον κόσμο και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η ιδέα του να μένεις στη φύση και παράλληλα να διαθέτεις όλα τα κομφόρ ενός ξενοδοχείου πολυτελείας αποτέλεσε αιχμή, γεμίζοντας ένα κενό στην αγορά που υπήρχε αλλά δεν το γνωρίζαμε.

Η μόδα του «Glamping», μέχρι και λίγο πριν τον κορωνοϊό είχε απλώσει τα πλοκάμια της παντού με χιλιάδες ταξιδιώτες να αναζητούν αυτή τη διαφορετική εμπειρία που συνδυάζει σχεδόν τα πάντα.

Πρόσφατα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Π» και του δημοσιογράφου Μιχάλη Χατζηστυλιανού, το Υφυπουργείου Τουρισμού ετοίμασε νομοσχέδιο το οποίο επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό των προνοιών, που διέπουν τη λειτουργία των τουριστικών κατασκηνώσεων και αφετέρου δημιουργεί νέα κατηγορία τουριστικών καταλυμάτων, των κατασκηνώσεων πολυτελείας «Glamping» οι οποίες συνδέονται με την εμπειρία πολυτελούς διαμονής στην ύπαιθρο.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, οι συγκεκριμένες αναπτύξεις αναμένεται να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος για την περαιτέρω ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου και παράλληλα να προσελκύσουν νέα τμήματα τουριστικών αγορών.

Πληροφορίες του «Π», με το νομοσχέδιο θεσπίζεται το σήμα «Glamping», το οποίο θα αποτελεί σήμα πιστοποίησης με ειδικό λογότυπο και θα χορηγείται σε νομίμως αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις) που θα πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια. Τα καταλύματα αυτά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών αστέρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ