«H συγκέντρωση άνω των πέντε ατόμων θεωρείται παράνομος»

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε το 2020 με αξέχαστες σκηνές και ατάκες που ταιριάζουν γάντι στην… πανδημία.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε το πολύπαθο 2020, κάνοντας ανασκόπηση της χρονιάς με αξέχαστες σκηνές και ατάκες που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ ένεκα πανδημίας.

Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο γράφει: «Καλή Χρονιά, φίλοι και φίλες! Μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, μέσα από τον φακό της Φίνος Φιλμ».



Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιέχονται αποσπάσματα από πολύ γνωστές ταινίες, μεταφέροντας στο σήμερα της πανδημίας του κορωνοϊού σκηνές μιας άλλης εποχής. Κώστας Βουτσάς, Ζωή Λάσκαρη, Νίκος Ρίζος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου είναι μόλις μερικοί από τους πρωταγωνιστές του απολαυστικού βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει ανασκόπηση μήνα-μήνα, ανάλογα με τα γεγονότα που στιγμάτισαν την εκάστοτε περίοδο.

Έτσι, για τον Φεβρουάριο, με τίτλο «Το πρώτο φτέρνισμα», δείχνει γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς να φτερνίζονται. «Απαγορεύεται η κυκλοφορία», λέει η Ζωή Λάσκαρη, για τον Μάρτιο, οπότε και ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα.

«Μύρισε καλοκαίρι» τον Ιούνιο, όταν η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και η Φίνος μάς δείχνει σκηνές από ταινίες που γυρίστηκαν στα ελληνικά νησιά. Η κατάσταση, όμως, δεν έμελλε να μείνει σταθερή τον Σεπτέμβριο, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε και πάλι να ανεβαίνει. Έτσι «Μένω ή βγαίνω;» διερωτάται ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στο «Για ποιον χτυπά η κουδούνα», δίνοντας τον τόνο του Οκτωβρίου.

Τον Νοέμβριο, ο Κώστας Βουτσάς ανακοινώνει το δεύτερο lockdown και μάς ενημερώνει ότι «η συγκέντρωση άνω των 5 θεωρείται παράνομος». Η χρονιά ολοκληρώνεται με τίτλο του Δεκεμβρίου «Ρεβεγιόν καπούτ» και ευχές από τη Γεωργία Βασιλειάδου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ