Το 2020 μέσα από 20 μεγάλες εικόνες

Η χρονιά που πέρασε ήταν σίγουρα μια χρονιά που κανείς δεν θα ξεχάσει. Ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Πολλά γεγονότα σημάδεψαν την άρτι απελθούσα χρονιά. Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να κράτησε και να κρατά τα πρωτεία, αλλά στη σκιά αυτής συνέβησαν και μερικά άλλα σημαντικά γεγονότα.

Πιο κάτω 20 Μεγάλες Εικόνες από τη χρονιά που μόλις έφυγε.

15 Ιανουαρίου: Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Φώτο.jpg
Luis Ascui/Getty Images


Η λέξη καταστροφή είναι μάλλον πολύ λίγη, για να περιγράψει όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, όταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 καταστροφικές πυρκαγιές ξεκίνησαν να κατακαίουν την ήπειρο, οδηγώντας, μεταξύ άλλων, στον θάνατο ένα δισ. ζώα.


4 Φεβρουαρίου: Η Νάνσι Πελόζι σκίζει την ομιλία του Τραμπ μπροστά στις κάμερες.

Φώτο 2.jpg
MANDEL NGAN/AFP via Getty Images


Δίνοντας την ομιλία του στην Πελόζι, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αγνόησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν εκείνη έτεινε το χέρι της για χειραψία. Η στάση του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη και, στο τέλος της ομιλίας του, εκείνη σηκώθηκε και μπροστά στις κάμερες έσκισε τα χαρτιά της ομιλίας του, ενώ οι ρεπουμπλικάνοι χειροκροτούσαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ. Ερωτηθείσα η Πελόζι για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτήν τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».


24 Φεβρουαρίου: Ο Μάικλ Τζόρνταν βοηθάει τη Βανέσα Μπράιαντ να κατέβει από την εξέδρα αμέσως μετά τον σπαρακτικό λόγο της για τον χαμό του συζύγου της, Κόμπι Μπράιαντ, και της κόρης τους.

Φώτο 3.jpg
Lucy Nicholson/Reuters


Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν, στις 26 Ιανουαρίου 2020.


5 Μαρτίου: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην πρώτη κοινή, δημόσιά τους εμφάνιση στο Λονδίνο μετά το Megxit.

Φώτο 4.jpg
Samir Hussein/WireImage/Getty Images


Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν υπό βροχή και κάτω από την ίδια ομπρέλα, που κρατούσε ιπποτικά ο γαλαζοαίματος Βρετανός, στο Mansion House του Λονδίνου για την εκδήλωση απονομής βραβείων σε τραυματίες των Ενόπλων Δυνάμεων από το ίδρυμα Endeavour Fund Awards, του οποίου ο πρίγκιπας Χάρι είναι επικεφαλής.


12 Μαρτίου: Άδειες καρέκλες στην ερημωμένη Piazza Vittorio κατά το εθνικό lockdown στην Ιταλία προς αποφυγή περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού.

Φώτο 5.jpg
Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images


Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που επέβαλε εθνικό lockdown, στις 10 Μαρτίου, αφού έγινε το δεύτερο κράτος, μετά την Κίνα, που χτυπήθηκε τόσο άσχημα από την πανδημία.


18 Μαρτίου: H μικρή Evianna Van Santvoord, μαθήτρια νηπιαγωγείου, παρακολουθεί online τα μαθήματά της, στην πόλη San Anselmo της Καλιφόρνια.

Φώτο 6.jpg
Ezra Shaw/Getty Images


Τα σχολεία σε όλο τον πλανήτη ξεκίνησαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ένεκα της πανδημίας.


19 Μαρτίου: Πανικόβλητοι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν χαρτί τουαλέτας, αφήνοντας τα ράφια των σουπερμάρκετ ανά το παγκόσμιο άδεια. Η εν λόγω φωτογραφία είναι από το Sainsbury's supermarket στο Northwich του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φώτο 7.jpg
Christopher Furlong/Getty Images


Πρωτόγνωρες εικόνες έκαναν τότε τον γύρο του διαδικτύου με τα άδεια ράφια των σουπερμάρκετ και τις ουρές έξω από αυτά.


15 Απριλίου: Επαγγελματίες υγείας στη Νέα Υόρκη συγκινημένοι από το χειροκρότημα του κόσμου, που θέλησε μέσω αυτής της πράξης να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους ανθρώπους που έδιναν καθημερινά μάχη με τον κορωνοϊό.

Φώτο 8.jpg
Noam Galai/Getty Images


Το χειροκρότημα έγινε μια καθημερινή συνήθεια, που λάμβανε χώρα κάθε μέρα στις επτά το πρωί, όταν η Νέα Υόρκη έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, την περασμένη άνοιξη.


21 Μαΐου: Ζωγραφισμένοι κύκλοι κρατούν τις αποστάσεις στο πάρκο Dolores στο Σαν Φραγκίσκο.

Φώτο 9.jpg
AP


Κοινωνική αποστασιοποίηση εντός, αλλά και εκτός.


1 Ιουνίου: Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα «Black Lives Matter».

Φώτο 10.jpg
Lindsey Wasson//File Photo/Reuters


Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αψηφώντας την πανδημία, κατήγγειλαν τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, σε μια παγκόσμια κινητοποίηση άνευ προηγουμένου, την οποία πυροδότησε η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, στις 25 Μαΐου 2020.


31 Ιουλίου: H Romelia Navvaro στην αγκαλιά μιας νοσοκόμας, ενώ θρηνεί για τον σύζυγό της, σε νοσοκομείο COVID-19 στην Καλιφόρνια.

Φώτο 11.jpg
Jae C. Hong/AP


Οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού πλησιάζουν σήμερα τα δύο εκατομμύρια.


10 Σεπτεμβρίου: Ένας μαθητής στην Culver City της Καλιφόρνια και η ειδικά διαμορφωμένη σχολική αίθουσα.

Φώτο 1.jpg
ROBYN BECK/AFP via Getty Images


Η επιστροφή στα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο εν μέσω της πανδημίας ήταν σίγουρα ιδιαίτερη. Στις περιπτώσεις που τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους, για να υποδεχτούν τους μαθητές, οι σχολικές αίθουσες διαμορφώθηκαν αναλόγως.


18 Σεπτεμβρίου: Κόσμος έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, για να τιμήσει τη μνήμη της εμβληματικής δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Φώτο 13.jpg
Al Drago/Reuters


Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, εξέχουσα φεμινίστρια και ανυποχώρητη υπερασπίστρια των φιλελεύθερων αξιών στις ΗΠΑ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 87 ετών, στις 18 Σεπτεμβρίου.


29 Οκτωβρίου: Εξουθενωμένοι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν να ξεκουραστούν, αφού περιέθαλψαν ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομείο στην πόλη του Μεξικού.

Φώτο 14.jpg
Carlos Jasso/Reuters


Η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί στην εξάντληση χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να τον πολεμήσουν.


7 Νοεμβρίου: Επικοινωνία ασθενούς και ιατρού σε νοσοκομείο της Ρώμης μεσούσης της πανδημίας.

Φώτο 15.jpg
Alessandra Tarantino/AP


Ο ασθενής Nazzareno Santilli μιλά με τη γιατρό Elisabetta Teti.


7 Νοεμβρίου: Άδειοι δρόμοι στην Αγγλία εν μέσω του δεύτερου lockdown στη χώρα.

Φώτο 17.jpg
Chris Gorman/Getty Images


Η Αγγλία επέβαλε δεύτερο εθνικό lockdown στις 5 Νοεμβρίου, απαγορεύοντας τις αχρείαστες μετακινήσεις.


11 Νοεμβρίου: Συγγενείς αγκαλιάζονται μέσα από ένα προστατευτικό πλαστικό διαχωριστικό, σε οίκο ευγηρίας, στο Castelfranco Veneto, στην Ιταλία.

Φώτο 16.jpg
Domenico Sartor/Handout via REUTERS


Ο εν λόγω οίκος ευγηρίας δημιούργησε ένα ειδικό «δωμάτιο αγκαλιάς», ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση των ενοίκων του από τον κορωνοϊό.


11 Νοεμβρίου: Αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης, άδειο.

Φώτο 18.jpg
Ore Huiying/Getty Images


Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε, μεταξύ άλλων, τους αερομεταφορείς, αλλά και τον τρόπο που ταξιδεύουμε.


26 Νοεμβρίου: Ο Δρ. Joseph Varon αγκαλιάζει ασθενή με κορωνοϊό την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Φώτο 19.jpg
Go Nakamura/Getty Images


«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει και είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε τότε ο γιατρός, Joseph Varon, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ. «Πλησίασα και τον ρώτησα "γιατί κλαίτε;". Μου είπε: "Θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου". Τον αγκάλιασα», ανέφερε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν ήξερε ότι τον φωτογράφιζαν. «Απλώς έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Varon, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος και λυπημένος, όπως εκείνος».


24 Δεκεμβρίου: Κοπέλα στην Ισπανία τρώει το χριστουγεννιάτικό της δείπνο μόνη στο σπίτι, αφού ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Φώτο 20.jpg
Eduardo Parra/Europa Press via Getty Images


Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν αυτές τις μέρες να τις περάσουν μόνοι τους, μακριά από συγγενείς και φίλους.


Με πληροφορίες από Insider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ