Γιατί οι «γυναίκες του Λευκού Οίκου» επέλεξαν να φορέσουν μωβ χρώμα στην ορκωμοσία

Στην Αμερική τίποτα δεν γίνεται τυχαία και χωρίς συμβολισμούς.

Article featured image
Article featured image

Καθώς ο Joe Biden και η Kamala Harris ορκίζονταν ως οι νέοι ηγέτες των ΗΠΑ, αρκετοί παρευρισκόμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας, μέσα από τα ρούχα που επέλεξαν να φορέσουν.

Χθες, Τετάρτη, δεκάδες υψηλοί προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Αντιπροέδρου της χώρας, της Michelle Obama, της Hillary Clinton, και της Γερουσιαστού Elizabeth Warren, έφτασαν στην τελετή φορώντας ρούχα σε διάφορες αποχρώσεις του μωβ!

Η επιλογή του εν λόγω, συμβολικού χρώματος σαφώς και δεν ήταν τυχαία, καθώς το μωβ συνήθως χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει τον δικομματισμό και την πολιτική ενότητα μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο λόγος απλώς, καθώς το μωβ προκύπτει από τη μίξη του μπλε, το χρώμα των Δημοκρατικών και του κόκκινού, το χρώμα των Ρεπουμπλικάνων.

Το μωβ επίσης, συνδέεται και με το ιστορικό κίνημα των Σουφραζέτων, με το περιοδικό Vanity Fair να σημειώνει πως το μωβ χρώμα, μαζί με το λευκό και το πράσινο, αποτελούσαν τα χρώματα της σημαίας του κινήματος.

Εκτός από τα πιο πάνω συμβολικά γενόμενα, για την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris, το μωβ χρώμα έχει και μία άλλη σημασία, καθώς είναι το χρώμα το οποίο επέλεγε για να φοράει συνήθως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας, για να τιμήσει τη Shirley Chisholm, τη γυναίκα που την ενέπνευσε στην πολιτική της καριέρα.



Με πληροφορίες από independent.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ