Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «ξεκλείδωμα»

Τι φημολογείται πως θα ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε σχέση με το πλάνο «ξεκλειδώματος».

Article featured image
Article featured image

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 9:30, εξετάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε η επιδημιολογική ομάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη Τύπου για τις ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένη για τις 12:30, με τη συμμετοχή του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, δρ Κωνσταντίνου Τσιούτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, θα παραμείνουν τα sms ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν από δυο σε τρία. Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα πάρει παράταση τουλάχιστον για ακόμη ένα 10ήμερο.

Κατά την πρώτη φάση προτείνεται όπως επαναδραστηριοποιηθούν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα και ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια.

Σε αυτή τη φάση εντάσσεται και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Δεν έχει κλειδώσει ότι σε αυτή τη φάση θα επαναδραστηριοποιηθούν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σε ότι αφορά στα σχολεία, βέβαιο θεωρείται όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν μαζί με τα δημοτικά θα επιστρέψουν στα θρανία και οι τελειόφοιτοι.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο, επίσης, είναι ο έλεγχος με εξέταση και εφαρμογή πρωτοκόλλων στις επιχειρήσεις που θα επαναδραστηριοποιηθούν σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση.

Τέλος, καφεστιατόρια, μπαρ και γενικά ο κλάδος της εστίασης οδεύει για άνοιγμα μάλλον εντός Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ