Τρείς Κύπριοι ετοίμασαν ένα φαντασμαγορικό μουσικό event σε μία ταράτσα στο κέντρο της Λεμεσού

Δύο Dj και ένας τραγουδιστής, ανέβηκαν στον 15ο όροφο του κτηρίου και έστησαν ένα μοναδικό event, σε προδιαγραφές εξωτερικού.

Article featured image
Article featured image

Με το σύνθημα «United We Can», ο Dj Journal, ο DJ Illeven και ο performer, Charles Kay, μαζί με την ομάδα τους, προσπάθησαν να υλοποιήσουν μία ιδέα που ενώ στην αρχή έμοιαζε κάπως ουτοπική, εν τέλει αποδείχτηκε πως ήταν το καλύτερο πράγμα που έφτιαξαν ποτέ.

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Dj Journal άκα Γιάννη Σάββα, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα μουσικό event, υψηλών προδιαγραφών, μέσα από το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει δύο πράγματα, την ευκαιρία να ξεφύγουμε νοερά από το lockdown ενώ την ίδια ώρα θα βοηθούσε και συμπολίτες μας οι οποίοι πλήγηκαν οικονομικά ένεκα της πανδημίας.

L1800257.jpg

Dj Journal


«Το United We Can είναι ένα virtual event το οποίο αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες-DJs και στόχος είναι μέσα από την μουσική να βοηθήσει τον κόσμο να βγει, έστω και για λίγο, από όλη αυτή τη μιζέρια που μας έχει ρίξει η πανδημία και παράλληλα να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους λάτρεις της μουσικής μας», σημειώνει ο Dj Journal.

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Μάλλον από το πρώτο lockdown. Το κλείσιμο της χώρας και κατά συνέπεια της αγοράς, επηρέασε όλους μας πολύ. Κόσμος έχασε τις δουλειές του, ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε και εξακολουθούμε να μην ξέρουμε τι θα γίνει όταν περάσει όλο αυτό. Αν θα έχουμε δουλειά και πώς θα είναι τα πράγματα. Αν θα επιστρέψουμε ποτέ σε αυτά που είχαμε πριν. Οπότε έβαλα το μυαλό μου κάτω για να σκεφτώ κάτι το οποίο θα βοηθούσε αρχικά εμένα να βγω από τη στασιμότητα και έπειτα θα βοηθούσε και πρόσφερε το ελάχιστο στην υπόλοιπη κοινωνία.

L1800361.jpg

DJ Illeven


Πόσα άτομα δούλεψαν για να υλοποιηθεί αυτό το event;

Υπό κανονικές συνθήκες, για αν υλοποιηθεί όλο αυτό που κάναμε, θα χρειάζονταν περισσότερα από 20 άτομα. Εμείς το κάναμε μόλις με 8 άτομα και αυτό μας κάνει διπλά περήφανους για όλο αυτό τον κόσμο που εργάστηκε υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Μιας και το ανέφερες, πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί όλο αυτό το εγχείρημα ενώ ισχύουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί και τα μέτρα;

Αρκετά! Πρόκειται για μία εκδήλωση υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, οπότε από μόνο του αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί όπως πρέπει. Έπειτα ναι, οφείλαμε να ακολουθήσουμε και να τηρήσουμε όλες τις υγειονομικές υποδείξεις και όλα τα μέτρα που προβλέπονται στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Εξασφαλίσαμε όλες τις απαραίτητες άδεις από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στο project κάναμε συχνά covid test για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα είχαμε ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Ποια ήταν η πιο μαγική στιγμή που βίωσες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Όλο αυτό που έζησα, που ζήσαμε, ήταν μία τρομερή εμπειρία. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ωστόσο, ήταν η στιγμή που ήμουν στα decks και έδυε ο ήλιος. Κοίταξα γύρω μου και ένιωσα ένα δέος αλλά και συγκίνηση γι’ αυτό που είχαμε πετύχει.


L1800499.jpg

Charles Kay


Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου;

Ένα φαντασμαγορικό DJ set με την καλύτερη ξένη μουσική, με θέα τη Λεμεσό και ταβάνι τ’ αστέρια και τους DJ Journal και DJ Illeven να ανεβάζουν το μαγικό σκηνικό, σε άλλη διάσταση την ίδια ώρα που ο Charles Kay θα απογειώσει τη φάση στο διάστημα.

Το event θα προβληθεί την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00 το βράδυ, διαδικτυακά. Θα αναρτήσω σχετικό link στη σελίδα μου στο Facebook, ενώ όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν προσφέροντας ό,τι μπορούν, θα μπορούν να το κάνουν επίσης διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Λεμεσού, η οποία στηρίζει τη δράση μας. Σχετικός σύνδεσμος θα είναι επίσης αναρτημένος στη σελίδα του event.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ