Συγγραφέας ετών οκτώ

Αυτή η υπέροχη 8χρονη γράφει παραμύθια, για να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό.

Article featured image
Article featured image

Η Σέλα Θόμσον είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιδί. Το 8χρονο σήμερα κορίτσι γράφει βιβλία, ώστε να ενθαρρύνει άλλα παιδιά να στραφούν στο διάβασμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει ιδρύσει μαζί με τους γονείς της τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Empowered Readers».



Η Σέλα σε ηλικία μόλις πέντε ετών παρατήρησε ότι πολλοί συμμαθητές της δυσκολεύονταν στο διάβασμα και θέλησε να κάνει κάτι, για να αλλάξει αυτήν την κατάσταση. Έτσι, στράφηκε για βοήθεια στους γονείς της και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία της πιο πάνω οργάνωσης.

Ο Καλίλ και η Νικόλ Θόμσον άκουσαν τις ανησυχίες της κόρης τους και αφού διερεύνησαν λίγο το θέμα, ανακάλυψαν κάποιες συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με τον αναλφαβητισμό στην Αμερική. Συγκεκριμένα, το 85% των παιδιών στο νεανικό σύστημα φυλακών είναι σχεδόν αναλφάβητα.



Εμπνευσμένοι από την κόρη τους, οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν εκατοντάδες βιβλία. Ωστόσο, η Σέλα συνειδητοποίησε πως τα περισσότερα παιδιά δεν ήθελαν να τα διαβάσουν, γιατί δεν είχαν κάτι κοινό με τους χαρακτήρες των βιβλίων. Αποφάσισε, λοιπόν, να γράψει ένα δικό της βιβλίο, στο οποίο να μιλά για τα δικά της ενδιαφέροντα και με κεντρικό χαρακτήρα κάποια που να της μοιάζει. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Πριγκίπισσα Πηνελόπη», ενώ η συνέχειά του κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020.



«Είναι απίστευτο που ένα παιδί στην ηλικία της έκατσε και έγραψε μια τέτοια ιστορία», δήλωσε ο πατέρας της, προσθέτοντας ότι «Όλα τα παιδιά μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία και να κάνουν ό,τι κάνουν και οι ενήλικες, αρκεί να γνωρίζουν τη δύναμη της φωνής τους και να πιστεύουν στις ιδέες τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ