Τι αλλάζει από αύριο (Δευτέρα) με τα SMS και τις κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες

Ποια κατηγορία προστίθεται στα SMS.

Article featured image
Article featured image

Από αύριο (Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου), προστίθεται και 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS. Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής, αλλά και οι σχολές οδηγού, είναι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

Τι αλλάζει στις υπόλοιπες κατηγορίες για χρήση SMS. από 1η Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων.

Παράλληλα, στην Κατηγορία 6, αφαιρείται η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες

Οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων. Με το εν λόγω μέτρο παραμένει ο στόχος για περιορισμό των κοινωνικών επαφών και, ως εκ τούτου, συστήνεται όπως τα άτομα είναι σταθερά (bubbles) και περιορίζονται οι αχρείαστες επισκέψεις. Νοείται ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση γεύματος/δείπνου σε οικίες για γάμους και βαφτίσεις.

Παράλληλα, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες για σκοπούς:

-φύλαξης ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία για τη χρονική περίοδο/διάρκεια όπου η φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους (π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, κηδεμόνας, φροντιστές, κτλ).

-υποβοήθησης προσώπων που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν (χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, φροντίδα ατόμων, προμήθεια τροφίμων, κοκ). Νοείται ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παραμένουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην το εκθέτουν σε κίνδυνο.



Διάβασε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της στρατηγικής άρσης των περιοριστικών μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ