Ραντεβού για εμβολιασμό μέσω γνωστής ιστοσελίδας πώλησης εισιτηρίων για συναυλίες

Αν νομίζεις πως μόνο στην Κύπρο δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ρίξε μια ματιά σε αυτό.

Article featured image
Article featured image

Χθες, η Κύπρος ανακοίνωσε την έναρξη της Ψηφιακής Πύλης Εμβολιασμού με την πρώτη φάση εμβολιασμού να αφορά τα άτομα άνω των 80 ετών με το οξύμωρο να είναι εμφανές. Ωστόσο, εκεί που λες αποκλείεται να λαμβάνονται και σε άλλες χώρες αντίστοιχα παράλογες αποφάσεις από το κράτος, μια πολιτεία των ΗΠΑ έρχεται για να μας διαψεύσει περίτρανα.

Στην Φλόριντα οι Αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαδικασία διευθέτησης ραντεβού για το εμβόλιο covid-19 μέσω μίας υφιστάμενης πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων για συναυλίες, παραστάσεις και events.

Η απόφαση λήφθηκε από τον Κυβερνήτη, Ron DeSantis, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους. Μια απόφαση που αποδείχτηκε λανθασμένη καθώς οι ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται πρώτες στη λίστα εμβολιασμού, περιμένουν συνεχώς μπροστά από τη σελίδα της Eventbrite, κάνοντας συνεχώς refresh, έως ότου γίνουν διαθέσιμα τα ραντεβού για εμβολιασμό λες και πρόκειται να πάρουν σειρά για την αγορά του Playstation 5 ή ενός εισιτηρίου για συναυλία.

Το χειρότερο είναι δε πως το 20% των νοικοκυριών στην Φλόριντα δεν διαθέτουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για μία πολιτεία την οποία επιλέγουν κυρίως οι συνταξιούχοι Αμερικάνοι για το υπόλοιπο της ζωής τους, αφού αφυπηρετήσουν. Από την άλλη υπάρχει και μεγάλο ποσοστό φτώχιας, άτομα τα οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ