Νάνσι Πελόζι: «Ψυχικά ασταθής ο Τραμπ»

Οι φόβοι για «ανισόρροπη επίθεση» κατά των ΗΠΑ και ο χαρακτηρισμός «ψυχικά ασταθής».

Article featured image
Article featured image

Επικοινωνία με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ είχε την Παρασκευή η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πέλοζι, προκειμένου να ληφθούν προφυλάξεις ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.

«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Πελόζι σε επιστολή της προς τους βουλευτές.

tramp_6.jpg



Τραμπ: Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του στο Twitter ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

«Για όλους εσάς που ρωτάτε, δεν είμαι παρών στην τελετή ορκωμοσίας», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.


Μπάιντεν: Πάλι καλά που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία- Από τα λίγα που συμφωνούμε

Κάθε άλλο παρά ενοχλημένος με την επικείμενη απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από την ορκωμοσία του εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν.

«Μου είπαν ότι είπε πως δεν θα εμφανιστεί στην ορκωμοσία. Ένα από τα λίγα πράγματα που αυτός κι εγώ συμφωνούμε. Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό πιστεύω ότι δεν ήταν ικανός για τη δουλειά. Για αυτό ήμουν υποψήφιος», δήλωσε ο Μπάιντεν για τον Τραμπ. «Έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες απόψεις για εκείνον. Μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον κόσμο. Δεν αξίζει να είναι πρόεδρος», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ