Ποιοι θα μάς χτυπούν από σήμερα την πόρτα;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Article featured image
Article featured image


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες και αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της Απογραφής είναι η πλήρης και ακριβής γεωγραφική κάλυψη των κατοικιών, των ιδρυμάτων και των ατόμων, Κυπρίων και ξένων υπηκόων, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές.

Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από εκπαιδευμένους απογραφείς, οι οποίοι θα καταχωρούν τις πληροφορίες σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Οι απογραφείς θα έχουν ευδιάκριτη ενδυμασία και θα φέρουν κονκάρδα με ειδική ταυτότητα της Υπηρεσίας, η οποία θα πιστοποιεί την εξουσιοδότηση που τους έχει δοθεί για τη συλλογή των στοιχείων. Η συλλογή των στοιχείων θα μπορεί να γίνει με προσωπικές ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ή ακόμη και με τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους απογραφόμενους.

Κατά τη συλλογή στοιχείων, θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19). Επιπρόσθετα, θα εφαρμοστεί υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχει ετοιμαστεί ειδικά από το Υπουργείο Υγείας για την Απογραφή Πληθυσμού.

Τονίζεται ότι η Στατιστική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την τήρηση του στατιστικού απορρήτου, όπως ορίζεται στον περί Επίσημων Στατιστικών Νόμο του 2021 (Ν. 25(Ι)/2021) και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ).

Η Στατιστική Υπηρεσία απευθύνει θερμή έκκληση προς το κοινό όπως συνεργαστεί με τους απογραφείς και όπως δώσει όλες τις πληροφορίες που θα ζητηθούν.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Κεντρικά ή με τα Επαρχιακά Γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ