Ένα (αρκετά) ικανοποιητικό «επίδομα πολιτισμού» δίνει στους νέους η Ισπανία

Στόχος είναι να αποκτήσει η νέα γενιά καλύτερη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Getty


Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sánchez ανακοίνωσε ότι το 2022 θα διαθέσει 400 ευρώ σε κάθε έφηβο που κλείνει τα 18, για να τα διαθέσει σε βιβλία, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δαπάνες πολιτισμού. Από την παροχή εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου μισό εκατομμύριο νέοι.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού Miquel Iceta Llorens: «Είναι σαν δώρο γενεθλίων για τα 18α γενέθλιά τους και θα μου άρεσε να το διαθέσουν στην όπερα ή σε μια συναυλία κλασικής μουσικής». Στόχος είναι να αποκτήσει η νέα γενιά καλύτερη πρόσβαση στον πολιτισμό, αλλά και να ενισχυθούν οι Ισπανοί επαγγελματίες που εργάζονται στο χώρο των Τεχνών, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας.

Η αντιπρόεδρος Yolanda Díaz έγραψε στο Twitter ότι «η υποστήριξη των τεχνών και του μέλλοντος των νέων ανθρώπων ήταν απαραίτητη συνθήκη για τον προϋπολογισμό».

Να σημειωθεί ότι παρόμοια μέτρα έχουν λάβει στο παρελθόν και η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά είναι το πρώτο που έρχεται μετά την κρίση στην πανδημία.


ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ