Το Instagram θα παροτρύνει τους εφήβους να «κάνουν ένα διάλειμμα»

Πώς οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προστατεύσουν τους έφηβους χρήστες.

Article featured image
Article featured image



Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Facebook, Nick Clegg, αποκάλυψε στο CNN πως το Instagram θα λάβει νέα μέτρα για να ωθήσει τους εφήβους μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο. Πέρα από το πάγωμα του Instagram Kids, λοιπόν, και την εισαγωγή εργαλείων ελέγχου των εφήβων από τους γονείς, η εταιρεία θα προσφέρει και ένα χαρακτηριστικό που ονομάζει “Take a Break” με το οποίο θα παροτρύνει τους έφηβους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από το ατελείωτο scrolling στην εφαρμογή. Επιπλέον, αν ένας έφηβος παρακολουθεί περιεχόμενο το οποίο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία, το Instagram θα τον παροτρύνει να παρακολουθήσει άλλου είδους περιεχόμενο.


«Θα εισάγουμε κάτι το οποίο νομίζω πως θα κάνει τη διαφορά, όπου όταν τα συστήματά μας θα ανιχνεύουν πως ένας έφηβος κοιτάει το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι επιβλαβές για την ψυχική του υγεία, θα τον παροτρύνουμε να κοιτάξει άλλο περιεχόμενο».


Ο Clegg δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα αυτού του νέου χαρακτηριστικού, αλλά το Facebook παραδέχτηκε πως οι δοκιμές θα ξεκινήσουν σύντομα.


Να θυμίσουμε πως το Facebook βρίσκεται την τελευταία περίοδο υπό έντονη κριτική, μετά τα εσωτερικά έγγραφα που αποκάλυψε η πληροφοριοδότης Frances Haugen, η οποία κατέθεσε μάλιστα και ενώπιον του Κογκρέσου.



Πηγή: Unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ