Πώς ένας φοιτητής δημιούργησε το πρώτο USB-C iPhone

«Ό,τι έχω, χρησιμοποιεί USB Type-C, έτσι θα ήταν πολύ ωραίο να αλλάξει ένα iPhone για να υποστηρίζει τον φορτιστή».

Article featured image
Article featured imageΥπάρχει πίεση στην Apple, ειδικά στην Ευρώπη, για να αντικαταστήσει τη θύρα «Lightning» στα iPhones με USB-C. Οι μηχανικοί της Apple είναι σίγουρα ικανοί να κάνουν την αλλαγή και τώρα ένας φοιτητής έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει, χρησιμοποιώντας ένα iPhone X.

Όπως αναφέρει το «AppleInsider», ο Ken Pillonel σπουδάζει για μεταπτυχιακό στη Ρομποτική στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (EPFL). Αλλά στον ελεύθερο χρόνο του εργάστηκε σκληρά για να τροποποιήσει ένα iPhone X ώστε να αντικαταστήσει τη θύρα Lightning με μια θύρα USB-C. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα iPhone που μπορεί να φορτίσει και να μεταφέρει δεδομένα μέσω USB-C.

44985-87456-usbc-iphone-xl.jpg
ΦΩΤΟ: KEN PILLONELΓιατί ο Pillonel ήταν τόσο αποφασισμένος να αντικαταστήσει τη θύρα Lightning στο iPhone του; Εξηγεί στο blog του ότι, «Τα κίνητρα πίσω από το project είναι απλά. Θέλω μόνο ένα iPhone με USB Type-C σε αυτό. Γιατί; Επειδή ό, τι έχω, έχει USB Type-C, έτσι θα ήταν πολύ ωραίο να αλλάξει ένα iPhone για να υποστηρίζει τον φορτιστή. Έχετε έναν φορτιστή και ένα καλώδιο για να φορτίσετε τα πάντα».
Το δημιούργημα του Pillonel είχε θύρα USB-C που δούλευε με το iPhone X από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αλλά σε εκείνο το σημείο δεν ήταν ενσωματωμένο στο περίβλημα του τηλεφώνου. Τώρα κατάφερε να ολοκληρώσει το mod αφού έκανε reverse engineer την υποδοχή C94 της Apple πριν σχεδιάσει και παραγγείλει ένα ευέλικτο PCB, έτσι ώστε το port switch να χωράει μέσα στο iPhone. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πολύ επαγγελματικό και είναι απίθανο κάποιος να παρατηρήσει την τροποποίηση μέχρι να έρθει η ώρα να συνδέσει ένα καλώδιο.
Όπως επιβεβαιώνει το παραπάνω σύντομο βίντεο, ο Pellonel επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα μεγαλύτερο βίντεο εξηγώντας ακριβώς πώς κατάφερε ένα τέτοιο απρόσκοπτο mod. Σίγουρα δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλουν να δοκιμάσουν μόνοι τους, αλλά τουλάχιστον επιβεβαιώνει ότι το USB-C στα iPhones είναι δυνατό. Θα συμβεί ποτέ επίσημα, όμως; Αυτό εξαρτάται από την Apple, αλλά η αλλαγή έχει ήδη συμβεί για τα iPads.Πηγή: IGN.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ