Η Mary-Kate και Ashley Olsen είναι μια χελώνα με δύο κεφάλια

Σπάνια και γλυκύτατη!

Article featured image
Article featured image



Μια σπάνια δικέφαλη νεροχελώνα είναι ζωντανή και κλωτσάει -και με τα έξι της πόδια- στο Κέντρο Άγριας Ζωής «Birdsey Cape» στη Μασαχουσέτη μετά την εκκόλαψή της πριν από δύο εβδομάδες. Πρόκεται για ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος στην πολιτεία, που τρέφεται με σκουλήκια και άπεπτη τροφή, σύμφωνα με το προσωπικό του κέντρου.

Οι δύο κεφαλές λειτουργούν ανεξάρτητα, ξεπροβάλουν για αέρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ενώ εντός του κέλυφούς της υπάρχουν δύο γαστρεντερικά συστήματα που τροφοδοτούν και τις δύο πλευρές του σώματός της.



Η χελώνα εντοπίστηκε αρχικά σε μια φωλιά στο «West Barnstable», όπου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν μια επικίνδυνη τοποθεσία και χρειάστηκε να τη μετακινήσουν. Μετά την εκκόλαψη, οι χελώνες σε αυτές τις φωλιές στέλνονται σε διαφορετικά κέντρα φροντίδας για παρακολούθηση πριν από την απελευθέρωσή τους την άνοιξη, ανέφερε η «The Cape Cod Times».

Η κτηνίατρος του κέντρου «Pria Patel» και άλλα μέλη του προσωπικού θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη χελώνα, στην οποία έδωσαν το παρατσούκλι Mary-Kate και Ashley Olsen από τις δίδυμες σταρ παιδικών ταινιών.

Το προσωπικό σκοπεύει να κάνει αξονική τομογραφία για να μάθει περισσότερα για το κυκλοφορικό της σύστημα.


Πηγή: Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ