Οι συναυλίες των Coldplay θα τροφοδοτούνται από τα χοροπηδήματα των φαν τους

«Όσο περισσότερο κινούνται οι άνθρωποι, τόσο πιο πολύ θα βοηθούν. Σας χρειαζόμαστε κυριολεκτικά να χοροπηδάτε. Γιατί αν δεν το κάνετε, θα σβήνουν τα φώτα».

Article featured image
Article featured imageΟι Coldplay σταμάτησαν το 2019 τις περιοδείες τους, λόγω της ανησυχίας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συναυλιών τους. Τέσσερα χρόνια μετά την περιοδεία «A Head Full of Dreams», με 122 συναυλίες στις πέντε ηπείρους, τώρα το βρετανικό συγκρότημα ανακοίνωσε νέα περιοδεία και, μάλιστα, φιλική προς το περιβάλλον.

Οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί οι μουσικές εμφανίσεις τους στο πλαίσιο της περιοδείας «Music of the Spheres» να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες και χαμηλού διοξειδίου του άνθρακα. Στο σχέδιό τους περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, κάτι επαναστατικό: Ένα δάπεδο που θα παράγει ενέργεια όταν οι φαν πηδούν πάνω κάτω και θα τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό τις συναυλίες τους.

«Όσο περισσότερο κινούνται οι άνθρωποι, τόσο πιο πολύ θα βοηθούν. Σας χρειαζόμαστε κυριολεκτικά να χοροπηδάτε. Γιατί αν δεν το κάνετε, θα σβήνουν τα φώτα» ανέφερε ο Κρις Μάρτιν.

Επιπλέον, οι συναυλίες θα τροφοδοτούνται ηλεκτρικά από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που θα λειτουργούν από ανακυκλωμένο λάδι των ντόπιων εστιατορίων, αλλά και ηλιακή ενέργεια.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσαν θα είναι:

- η φύτευση ενός δέντρου για κάθε εισιτήριο που πωλείται.

- η έκκληση στους διοργανωτές για περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές - όπως τουαλέτες με χαμηλή απελευθέρωση νερού για την αποφυγή υπερκατανάλωσης.

- η κατασκευή των συναυλιακών χώρων από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως μπαμπού.

- η χρήση εκπτωτικών κωδικών για όσους μουσικόφιλους ταξιδέψουν με μέσα λιγότερο ενεργοβόρα.

- η χρήση LED περικαρπίων από τους φαν που θα είναι από 100% κομποστοποιήσιμο υλικό και θα χρησιμοποιούνται κάθε βράδυ.

Στόχος του συγκροτήματος είναι η περικοπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% σε σχέση με παλιότερες συναυλίες τους και η ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών.

Ο φρόντμαν του συγκροτήματος παραδέχεται πως ίσως υπάρξουν αντιδράσεις για κάποιες από τις «πράσινες» πρωτοβουλίες τους, ωστόσο, όπως είπε, «θέλουμε να κάνουμε περιοδεία, να συναντήσουμε και να συνδεθούμε με ανθρώπους».

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ