Μillennials που πήραν σύνταξη στα 30 εξηγούν πώς το πέτυχαν

Αγανακτισμένοι από την κούραση των πιεστικών δουλειών, αποφάσισαν να πάρουν τα οικονομικά τους στα χέρια τους και να συνταξιοδοτηθούν δεκαετίες νωρίτερα. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image



Σύμφωνα με το BBC πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως περισσότεροι από τους μισούς Millennials δεν νιώθουν «συναισθηματικά και συμπεριφορικά» συνδεδεμένοι με τις δουλειές και τις εταιρείες τους. Μερικοί Millenials, λοιπόν, αγανακτισμένοι με την κούραση που προκαλούν οι πιεστικές δουλειές που (ενίοτε) οδηγούν σε «burnout», έκαναν στροφή σε μια διαφορετική οικονομική στρατηγική. Κατάφεραν να παραιτηθούν από τις πρωινές τους δουλειές και να συνταξιοδοτηθούν από νωρίς. Κατ' ακρίβειαν, από πολύ νωρίς.

Μερικοί από αυτούς παρομοιάζουν την επιτυχία τους να βγουν από το σύστημα που τους είχε δέσμιους για τόσα χρόνια με σούπερ δύναμη.

Το «F.I.R.E movement (Financial Independence Retired Early / Οικονομική Ανεξαρτησία Σύνταξη Νωρίς )», έχει ως στόχο την οικονομική ανεξαρτησία, και μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους βασικότερούς του κανόνες είναι η επένδυση χρημάτων με στόχο το παθητικό εισόδημα και την οικονομία χρήματος. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί νέοι δημιουργούν εισόδημα χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να δουλεύουν μια πρωινή – «mainstream» δουλειά.



Με πληροφορίες από BBC Reel, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ