Ο Ερντογάν έδωσε αύξηση στον εαυτό του γιατί (προφανώς) μπορεί

Η μηνιαία αύξηση που θα λάβει ανέρχεται σε περίπου τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από το Reuters.

Τι και αν η τουρκική οικονομία βυθίζεται και μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αυξήσει τον μισθό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ahval», που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα «Sözcü», ο μισθός του Τούρκου προέδρου θα αυξηθεί στις 100.750 τουρκικές λίρες (10.915 δολάρια) το 2022 ως μέρος της πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε το κυβερνών κόμμα AKP. Η μηνιαία αύξηση που θα λάβει ανέρχεται σε περίπου τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία.

Καθώς ο μισθός του Ερντογάν αναμένεται να αυξηθεί από τα 9.500 δολάρια, ο προεδρικός προϋπολογισμός θα μειωθεί στα 3,89 δισεκατομμύρια λίρες (420 εκατομμύρια δολάρια) από τα 4,39 δισεκατομμύρια του 2021.

Αλλά, εάν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, δεν είναι μόνο ο μισθός του Τούρκου προέδρου που θα αυξηθεί, καθώς ανοδική τροχιά παίρνει και η Διεύθυνση Επικοινωνιών του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται αύξηση του προϋπολογισμού κατά 60%, φτάνοντας τις 680 εκατομμύρια λίρες (73 εκατομμύρια δολάρια), με το κόστος προσωπικού να φτάνει τις 121,8 εκατομμύρια λίρες.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ