Ο YSL σπάει τα στερεότυπα

Ο Chella Man γράφει ιστορία ως το πρώτο (ανοιχτά) τρανς και κωφό μοντέλο σε καμπάνια του οίκου.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα project που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, ο ηθοποιός και μοντέλο Chella Man έγραψε ιστορία ως ένα από τα πρώτα ανοιχτά τρανς ανδρικά πρόσωπα, που συνεργάζεται με την YSL Beauty’s Nu Collective, μαζί με μία ευρύτερη συλλογικότητα νέων influencers.

Άλλα μέλη της συλλογικότητας περιλαμβάνουν τον πρωταγωνιστή του Out, Rickey Thompson, καθώς και την Brynne Rosetta. Η καμπάνια και η συλλογή απευθύνονται στη νεολαία, και διαθέτει μια «καθαρή και βιώσιμη» υβριδική σειρά μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος.


«Η ικανότητα του σώματός μου να προσαρμόζεται είναι ένας θησαυρός», έγραψε ο Man στο Instagram δημοσιεύοντας το βίντεο από την καμπάνια. «Οι ουλές στο στήθος και πίσω από τα αυτιά μου μου το θυμίζουν αυτό.»

Ο άντρας, που είναι και τρανς και κωφός, εμφανίζεται φορώντας κοσμήματα από τη σειρά Beauty of Being Deaf.


Το cast του Man έρχεται ως μέρος μιας ιστορίας τρανς μοντέλων, που εργάζονται στη μόδα και ξεκινά τουλάχιστον τη δεκαετία του 1960. Για τα πρώτα 50 χρόνια, το μερίδιο του λέοντος αυτών των μοντέλων λειτούργησε χωρίς το φύλο τους να είναι γνωστό στο κοινό. Ακόμη και μετά από αυτό, οι περισσότερες ήταν τρανς γυναίκες. Ονόματα όπως οι Andreja Pejic, Lea T, Valentina Sampaio, Miss Fame και Teddy Quinlivan έχουν κλείσει συνεργασίες με εταιρίες όπως Make Up for All, Redken, L’Oreal, Balmain, Charlotte Tilsbury και Chanel σε αυτόν τον χώρο. Ο Man είναι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, τρανς άνδρας που ξεκίνησε μια σημαντική καμπάνια ομορφιάς.

Ο Man αρχικά ήρθε στο προσκήνιο καταγράφοντας τη φυλομετάβασή του στα social media. Στη συνέχεια έγινε, επίσης, συνήγορος για τις κοινότητες των κωφών. Το 2019 μάλιστα είχε τον ρόλο του Jericho στο Titans.


ΠΗΓΗ: avmag.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ