Ένα ξεχωριστό δρομολόγιο στο Χονγκ Κονγκ για όσους λατρεύουν να κοιμούνται στο λεωφορείο

Το λεωφορείο έχει μοναδικό προορισμό τον ύπνο.

Article featured image
Article featured image



Είσαι κουρασμένος, αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Το άγχος της δουλειάς σε κρατάει σε υπερένταση τα βράδια και κατ’ επέκταση ξύπνιο, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να… σέρνεσαι στον χώρο της εργασίας σου και να κοιμάσαι κατά τη διαδρομή προς και από την επαγγελματική σου απασχόληση στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, τότε αυτό είναι το τέλειο ταξίδι για σένα. Αρκεί να είσαι κάτοικος του Χονγκ Κονγκ.

diorofo-leoforeio.jpg



Η πεντάωρη διαδρομή 76 χιλιομέτρων (47 μιλίων) με ένα κανονικό διώροφο λεωφορείο γύρω από την επικράτεια του Χονγκ Κονγκ προορίζεται να προσελκύσει ανθρώπους που αντίθετα με την αϋπνία που βιώνουν στο σπίτι τους κοιμούνται εύκολα σε μεγάλες βόλτες. Η περιήγηση με το λεωφορείο δεν έχει συγκεκριμένο προορισμό, η ιδέα είναι απλώς οι επιβάτες του ν’ αποκοιμηθούν. Οι διοργανωτές του ιδιαίτερου αυτού ταξιδιού πήραν την έμπνευσή τους από την τάση των κουρασμένων επιβατών-εργαζομένων να κοιμούνται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Screenshot (196).png



«Όταν ρίχναμε καταιγισμό ιδεών για νέες περιοδείες, είδα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον φίλο μου που έλεγε ότι ήταν αγχωμένος από τη δουλειά του, δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ», είπε ο Kenneth Kong, διευθυντής μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας ταξιδίων ulu travel και διοργανωτής των εκδρομών με λεωφορεία και συνέχισε: «Αλλά όταν ο ίδιος άνθρωπος ταξίδευε με το λεωφορείο, μπορούσε να κοιμηθεί καλά και άνετα. Η ανάρτησή του μάς ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτήν την περιοδεία που επιτρέπει στους επιβάτες να κοιμούνται απλώς στο λεωφορείο».

leoforeio-kosmos.jpg



Τα εισιτήρια κοστίζουν από 13 έως 51 δολάρια ανά άτομο, ανάλογα με το αν οι επιβάτες επιλέγουν θέσεις στο πάνω ή στο κάτω κατάστρωμα του διώροφου λεωφορείου. Οι διοργανωτές προσφέρουν μια τσάντα για τους επιβάτες, η οποία περιλαμβάνει μάσκα ματιών και ωτοασπίδες για καλύτερο ύπνο.

kimismenos-epivatis.jpg


ypnos-se-leoforeio.jpg



Το πρώτο «Sleeping Bus Tour» έκανε το παρθενικό του ταξίδι το περασμένο Σάββατο και ήταν sold out. Μερικοί επιβάτες ήρθαν, μάλιστα προετοιμασμένοι, για το ταξίδι τους φέρνοντας τις δικές τους κουβέρτες και άλλαξαν τα παπούτσια τους σε παντόφλες, ενώ άλλοι έφεραν ταξιδιωτικά μαξιλάρια.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ