Προχωρούν γοργά οι κατασκευαστικές εργασίες στο Πλανητάριο Κύπρου [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Εντός ενός χρόνου, το Πλανητάριο που ανεγείρεται στο χωριό Επισκοπειό της επ. Λευκωσίας, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Article featured image
Article featured image

Προχωρούν με γοργό ρυθμό οι κατασκευαστικές εργασίες για το πρώτο Πλανητάριο που θα γίνει στην Κύπρο και θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής στη Λευκωσία. Το Πλανητάριο που ανεγείρεται στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Ταμασού, κοντά στον ρωσικό ναό, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό σε έναν περίπου χρόνο.

Χορηγός και υποστηρικτής του έργου είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Vyacheslav Zarenkov, ο οποίος χρηματοδότησε και την ανέγερση του ρωσικού ναού στη Μητρόπολη Ταμασού.

«Από μικρό παιδί με εντυπωσίαζε ο ουρανός με τα άστρα. Σε παλαιότερες εποχές είχαμε περισσότερη επαφή με το περιβάλλον, με τις αλάνες και τα δάση. Όταν ήμασταν παιδιά, αρκετά βράδια κοιμόμασταν βλέποντας τα άστρα και παρατηρώντας όλο αυτό το υπερθέαμα του ουράνιου στερεώματος. Αργότερα αυτό μετατράπηκε σε προβληματισμό και δημιουργήθηκαν ερωτήματα που προσπάθησα μέσα από τις εμπειρίες της ζωής μου και τις σπουδές μου να απαντήσω», εξήγησε ο Μητροπολίτης μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στο Πρωτοσέλιδο.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ταμασού, στο κτίσμα θα δημιουργηθεί αίθουσα για εκθέσεις και βιβλιοθήκη. «Θα είναι ένα συγκρότημα όπου μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εργάζονται, να ψυχαγωγούνται και να εκπαιδεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

pla.jpg


pla2.jpg


pla3.jpg


pla4.jpg


pla5.jpg


pla6.jpg


pla7.jpg


pla8.jpg


pla9.jpg

Πηγή: Check In Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ