«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος»

O ποδοσφαιριστής Josh Cavallo έκανε coming out ως γκέι και έχει σημασία. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Ο παίκτης της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ, Josh Cavallo, έκανε coming out ως γκέι μπαίνοντας στη λίστα των λιγοστών ανοιχτά γκέι αθλητών. Πολύ λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει coming out κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Andy Brennan έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης της A-League το 2019.

Ο 21χρονος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Είμαι έτοιμος να μιλήσω για κάτι προσωπικό για το οποίο νιώθω επιτέλους άνετα να μιλήσω για τη ζωή μου».

Συνεχίζοντας, είπε στο βίντεο που ανάρτησε: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος… Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίξω ποδόσφαιρο και να μου φέρονται σαν ίσο».



«Νόμιζα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά», είπε ο Cavallo.

Παράλληλα, σημείωσε: «Έκανα ένα ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος από την απόφασή μου να κάνω coming out. Πάλευα με τη σεξουαλικότητά μου για έξι χρόνια και είμαι χαρούμενος που μπορώ να το αφήσω πίσω μου».

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

Ο Cavallo είπε ότι οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στην Αδελαΐδα ήταν σαν οικογένεια για αυτόν, αλλά βαρέθηκε να πρέπει να παρεκτρέπει τις «κανονικές συζητήσεις στα αποδυτήρια» για την ερωτική ζωή των παικτών.

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 33% των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών παίζει ποδόσφαιρο σε σύγκριση με το 68% των νεαρών στρέιτ», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ