Γιατί το Facebook άλλαξε το όνομά του σε «Meta»;

Ο Ζούκερμπεργκ επέλεξε την ελληνική λέξη «μετά» για να τονίσει ότι έρχονται νέα πράγματα.

Article featured image
Article featured imageΟ Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι η εταιρεία του μετονομάζεται σε «Meta», σε μια προσπάθεια να κάνει πράξη το όραμά της για την εικονική πραγματικότητα για το μέλλον - αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «metaverse».

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, αναμένει το «metaverse» να χρησιμοποιείται από ένα δισεκατομμύριο χρήστες μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς θα είναι ένα μέρος που οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή, να εργάζονται και να δημιουργούν προϊόντα, να ψυχαγωγούνται σε ένα νέο οικοσύστημα που θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Εξηγώντας την αλλαγή του ονόματος, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι το όνομα Facebook δεν περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας.«Σήμερα μας βλέπουν ως εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους». Το όνομα του κοινωνικού δικτύου Facebook δεν θα αλλάξει. Το Metaverse, είπε, είναι ο νέος τρόπος. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι λάτρης των κλασικών, εξήγησε ότι η λέξη «meta» προέρχεται από την ελληνική λέξη «μετά».

Οι επικριτές του Facebook σχολίασαν ότι η αλλαγή της ονομασίας είναι ένας ελιγμός περισπασμού, την ώρα που ο κολοσσός πλήττεται από σκάνδαλα και καταγγελίες όσον αφορά την παραπληροφόρηση, το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών, αλλά και το σεβασμό στο δικαίωμα του ανταγωνισμού. Η εταιρεία «πιστεύει ότι μια νέα μάρκα μπορεί να την βοηθήσει να αλλάξει το θέμα συζήτησης», ανέφερε την περασμένη εβδομάδα μια μη κυβερνητική οργάνωση, το «Πραγματικό Συμβούλιο Εποπτείας του Facebook», όταν ακόμη κυκλοφορούσαν φήμες για την αλλαγή του ονόματος.

Πάντως ο Ζούκερμπεργκ μιλάει για το metaverse εδώ και μερικούς μήνες και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ