Αυτή είναι η πρώτη εικόνα από τον πλανήτη Ερμή

Η αποστολή BepiColombo απαθανάτισε τον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Article featured image
Article featured image

Μία κοινή ευρωπαϊκή και ιαπωνική αποστολή έστειλε την πρώτη εικόνα του Ερμή.


Η αποστολή BepiColombo έκανε το πρώτο από τα έξι ταξίδια της γύρω από τον Ερμή στις 11:34 μ.μ. (ώρα Γκρίνουιτς) την περασμένη Παρασκευή, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα του πλανήτη για να επιβραδύνει την ταχύτητα του διαστημόπλοιου.

Μετά το πέρασμα από τον Ερμή σε υψόμετρο κάτω των 200 χιλιομέτρων, το διαστημόπλοιο έβγαλε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης με μία από τις κάμερες παρακολούθησής του.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δήλωσε ότι η καταγεγραμμένη εικόνα δείχνει το βόρειο ημισφαίριο και τα χαρακτηριστικά του Ερμή, όπως ο κρατήρας Λερμόντοφ πλάτους 166 χιλιομέτρων.

Η κοινή αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης ξεκίνησε το 2018, στο ταξίδι της στον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος.

AP21275482649591-420x420.jpg
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Πέντε επιπλέον αεροσκάφη χρειάζονται για να επιβραδυνθεί επαρκώς το BepiColombo και να απελευθερώσει το Mercury Planetary Orbiter της ESA και το Mercury Magnetospheric Orbiter της JAXA.

Τα δύο αυτά ερευνητικά σκάφη θα μελετήσουν τον πυρήνα και τις διεργασίες του Ερμή στην επιφάνεια του, καθώς και τη μαγνητική σφαίρα του.

Η αποστολή πήρε το όνομά της από τον Ιταλό επιστήμονα Giuseppe ‘Bepi’ Colombo, ο οποίος θεωρείται ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του ελιγμού υποβοήθησης της βαρύτητας, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το Mariner 10 της NASA όταν πραγματοποίησε την αποστολή του στον Ερμή το 1974.

AP20101551760985.jpg
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ



ΠΗΓΗ: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ