Η Μαντόνα φωτογραφήθηκε ως Μέριλιν Μονρόε και δέχτηκε κριτική από παντού

Πολλοί φανς της είπαν πως τους «προκάλεσε αηδία».

Article featured image
Article featured image



Η διάσημη ποπ σταρ Μadonna φιγουράρει στο εξώφυλλο του νέου τεύχους Νοεμβρίου του περιοδικού «V» όπου φέρεται μεταξύ άλλων να αντιγράφει τη σκηνή του θανάτου της θρυλικής Marilyn Monroe, που το 1962 βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μετά από υπερβολική χρήση χαπιών.

Η φωτογράφιση που έκανε με το διάσημο φωτογράφο Steven Klein προκάλεσε σάλο όχι για τις πολλές ημίγυμνες πόζες της σταρ, αλλά προφανώς για την αναπαράστασης της Μέριλιν Μονρόε . H «Βασίλισσα της ποπ» επέλεξε σκηνή εμπνευσμένη από το «The Last Sitting» του Μπερτ Στερν, την τελευταία φωτογράφηση της Μονρόε έξι εβδομάδες πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 36 ετών.



«Για κάποιο νοσηρό και απόκοσμο λόγο, η Μαντόνα αποφάσισε να αναδημιουργήσει το κρεβάτι του θανάτου της Μέριλιν Μονρόε» έγραψε στο Twitter, ο ειδικός της ποπ κουλτούρας Μάικ Σίνγκτον.



Οι φανς της και όχι μόνο δεν κατάλαβαν την επιλογή της να «υποδυθεί» την σταρ του Χόλιγουντ. Πολλοί απάντησαν, γράφοντας: «Αηδιαστικό και ακατάλληλο» ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Αυτό μου προκαλεί αηδία. Είναι πολύ κακόγουστο».

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες εμφανίζονται μπουκάλια από χάπια σ’ ένα τραπέζι δίπλα από το κρεβάτι όπου είναι ξαπλωμένη. Αναμφίβολα, μια αναφορά στις φήμες που θέλουν την Μέριλιν Μονρόε να πεθαίνει από υπερβολική δόση χαπιών.



Το σκεπτικό του φωτογράφου

Ο φωτογράφος πάντως, είπε ότι εμπνεύστηκε από το «The Last Sitting» του Μπερτ Στερν, η οποία πιστεύεται ότι ήταν η τελευταία φωτογράφηση της Μέριλιν Μονρόε, έξι εβδομάδες πριν από το θάνατό της στις 4 Αυγούστου 1962. Σε δελτίο Τύπου για την φωτογράφηση της Μαντόνα, ο Steven Klein ανέφερε: «Δεν μας ενδιέφερε να αναδημιουργήσουμε ακριβώς τις εικόνες, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς, ήταν να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ φωτογράφου και θέματος. Τόσο η φιλία όσο και η καλλιτεχνική διαδικασία και πώς η τέχνη μπορεί να μιμηθεί τη ζωή και το αντίστροφο. Όταν έστειλα στη Μαντόνα τις φωτογραφίες, την μαγνήτισε η ευθραυστότητα της Μέριλιν εκείνη τη στιγμή της ζωής της. Αποφασίσαμε να βρούμε μια σουίτα ξενοδοχείου και να προσπαθήσουμε να απαθανατίσουμε τη σχέση ανάμεσα σε μία σταρ και την κάμερα, το μυστήριο και την μαγεία αυτής της δημιουργικής συνεργασίας».
Με πληροφορίες από AthensVoice, Reader

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ