Ο ΠΟΥ προβλέπει την εμφάνιση ενός ιού που δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε

Ζητά ενισχύσεις για να διασφαλιστεί η ταχεία απόκριση σε πανδημίες.

Article featured image
Article featured image


Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, για έναν νέο ιό.

Με την πανδημία της COVID-19 να εξακολουθεί να σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ένας νέος ιός μπορεί να εμφανιστεί «κάποια στιγμή» που δεν θα μπορεί να περιοριστεί.

Κάνοντας λόγο για «βιολογική βεβαιότητα», επεσήμανε ότι «κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ένας άλλος ιός που απλά δεν μπορούμε να τον περιορίσουμε».


Στόχος η καλή προετοιμασία

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γκεμπρεγέσους στη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών της G20 προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να μάθει από την τρέχουσα πανδημία, προκειμένου να προετοιμαστεί για την επόμενη.

Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος χρειάζεται έναν «ενισχυμένο, δυνατό και βιώσιμα χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ», που θα διασφαλίζει ταχεία απόκριση στις πανδημίες.

Έτσι, απηύθυνε κάλεσμα στις χώρες να υποστηρίξουν τη σύσταση ενός Συμβουλίου Χρηματοδότησης Απειλών Υγείας και την υπογραφή μιας νομικά δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ