Τα Windows 11 κυκλοφορούν σήμερα και είναι δωρεάν

Πώς να τα κατεβάσετε και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Article featured image
Article featured image



Η δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 10 στα Windows 11 είναι διαθέσιμη από σήμερα, ωστόσο, αυτό δεn σημαίνει πως η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη σε όλους. Αρχικά η Microsoft προσφέρει την αναβάθμιση σε νεότερες συσκευές που κυκλοφόρησαν με Windows 10 πριν την κάνει διαθέσιμη σε άλλα μηχανήματα με το κατάλληλο hardware.


Αρχικά να πούμε πως τα Windows 11 απαιτούν Intel 8ης γενιάς Coffee Lake ή Zen 2 επεξεργαστές και μεταγενέστερους. Χρειάζεται ακόμα TPM 2.0, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια υπολογιστών που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν επίσημα. Αν δεν δείτε την αναβάθμιση άμεσα, μην ανησυχείτε, καθώς η Microsoft την προσφέρει σταδιακά, με τις προβλέψεις της να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της προσφοράς των Windows 11 μέχρι τα μέσα του 2022.


Όσο για το πώς να αναβαθμίσετε, πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζεται, μέσω του PC Health Check app. Μην ξεχάσετε φυσικά να κάνετε back up όλα τα σημαντικά αρχεία σας.

windowsupdate_city.jpg




Στα Windows 10, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια > Έλεγχος για ενημερώσεις. Αν τα Windows 11 είναι διαθέσιμα για εσάς, θα σας εμφανιστεί επιλογή να τα κατεβάσετε και να τα εγκαταστήσετε.


Αν πάλι δεν εμφανιστεί η επιλογή αναβάθμισης, υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε και να τα εγκαταστήσετε άμεσα μέσω του νέου Installation Assistant της Microsoft.



Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ