Τι θα γινόταν εάν το Squid Game γυριζόταν στην Κύπρο;

Πήραμε το σενάριο της δημοφιλούς σειράς, βάλαμε στη θέση του πρωταγωνιστή τον Ρίκκο Μάππουρο και επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε το σκηνικό στην εναλίαν γη, Κύπρον!

Article featured image
Article featured image



Η σειρά «Squid Game» -ελληνιστί «Παιχνίδι του Καλαμαριού»- που έκανε θραύση στο Netflix, κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και μέσα σε λίγες μέρες προκάλεσε παραλήρημα σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθιστώντας την, παράλληλα, το μεγαλύτερο παγκόσμιο trend της εποχής.

Σύμφωνα με την υπόθεση της σειράς, ο Σονγκ Γκι-χαν είναι ένας απελπισμένος άντρας, άνεργος, τζογαδόρος και με αμέτρητα χρέη στους τοκογλύφους. Κάποια στιγμή, εμφανίζεται μπροστά του ένας άγνωστος άντρας στον σταθμό του μετρό, προτείνοντάς του να παίξουν ένα παιχνίδι. Σε κάθε του νίκη, ο κάθε παίκτης κερδίζει 100 χιλιάδες γουόν, ενώ αν χάσει, παίρνει ως αντάλλαγμα ένα χαστούκι. Μέσα στην απελπισία του δέχεται και ως μανιακός τζογαδόρος δεν αρκείται στη μία μόνο νίκη. Μαζί με τα χρήματα, δέχεται μία κάρτα, στην οποία αναγράφεται ένας αριθμός τηλεφώνου. Τότε ξεκινάει, το κανονικό «παιχνίδι».

Η σειρά από τη Νότια Κορέα που -σημειωτέον- έμεινε στα «αζήτητα» για δέκα χρόνια, πραγματεύεται ουσιαστικά την περιπέτεια (456) ανθρώπων που έχουν το ίδιο υπόβαθρο με τον πρωταγωνιστή -δηλαδή χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό- και οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν σε διεστραμμένες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών, προκειμένου να απαλλαγούν από τα υπέρογκα χρέη τους, κερδίζοντας ένα ποσό ύψους 45 δισ. γουόν, που ουσιαστικά θα τους λύσει όλα τους προβλήματα.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παίξουν έξι παιχνίδια και το «plot-twist» είναι πως όταν χάνουν σε ένα από αυτά σκοτώνονται εν ψυχρώ από τους φύλακες που βρίσκονται στον χώρο.

squidgame-netflix.jpg



Τι θα συνέβαινε, όμως, αν η σειρά διαδραματιζόταν στην Κύπρο;



Βλέποντάς την, επιχειρήσαμε να την τοποθετήσουμε στη δική μας πραγματικότητα, δίνοντάς της ένα κυπριακό twist!

rikkos_tavli_city.png


Το παιχνίδι θα ξεκινούσε με τον Ρίκκο Μάππουρο να «σκάει μύτη» έξω από το σπίτι σου, με τη γνωστή σε όλους μας «διπλοκαμπινιά» του. Λογικό, αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο κόλλημα έχει ο συγκεκριμένος κύριος με το χρήμα. Θα κατέβαινε με τον κούσπο στο χέρι και θα σε προσκαλούσε στο Μιτσερό, για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος μάλλον θα ονομαζόταν «Παιχνίδι του Γαϊδουριού ή Γάρου» ένεκα αφθονίας. Για να ενταχθείς στη λίστα με τους διαγωνιζόμενους θα έπρεπε πρώτα να νικήσεις τον Ρίκκο σε μια μονομαχία «βατραχούθκια» που παίζονται στο τάβλι.

Όλα καλά, «επόφκαλες» τον Ρίκκο και το επόμενο πράγμα που θυμάσαι είναι να ξυπνάς μέσα σε ένα μεγάλο κλειστό δωμάτιο γεμάτο κρεβάτια ή καρκόλες -πες το όπως θες- με το γνωστό λευκαρίτικο πάπλωμα και την ανάλογη διακόσμηση στους τοίχους.

b382cc35d1.jpg



Μπαίνουν μέσα 5-6 άνθρωποι φορώντας την παραδοσιακή κυπριακή ενδυμασία με ένα σύγχρονο twist, δηλαδή, βράκα, άσπρο (ανοιχτό) πουκάμισο, πιθανότατα χρυσή καδένα στον λαιμό, και, αν είναι πυρά, γυαλιά και καπέλο «I love Cyrpus» από την Αγία Νάπα - το σύγχρονο twist που λέγαμε. Εξηγούν τι συμβαίνει και πως το παιχνίδι μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή, ενώ οι υπόλοιποι «πάππαλα». Ως μουσική υπόκρουση παίζει (εναλλάξ) η δισκογραφία του Τερλικκά και της Κυριακούς Πελαγίας.


1,2,3 έτοιμη φωτογραφία

Ο διαγωνισμός ξεκινά και το πρώτο παιχνίδι είναι το «1,2,3 έτοιμη φωτογραφία». Αντί, βέβαια, για μια τεράστια Κορεάτισσα κούκλα, θα είχαμε την πιο αγαπητή Κύπρια, την Κεανίτα.

keanits_koukla_city.png



Κατά τη διάρκεια που θα είχε γυρισμένη την πλάτη της, θα έπαιζε -εννοείται- το τραγούδι από τη διαφήμιση που έχουμε όλοι κολλημένο στα μυαλά μας και με κάθε παύση που θα γυρνούσε το κεφάλι, θα έλεγε «Ζήτα Κεανίτα». Όποιος κουνιόταν θα έχανε το παιχνίδι και οι σκοπευτές θα ήταν ντυμένοι σαν αυτούς τους φίλους της Κεανίτας.


Τύλι(γ)μα κουπεπιού

Στο δεύτερο παιχνίδι, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνταν να τυλίξουν κουπέπια. Αφού τα τυλίξουν, πρέπει να τα δοκιμάσουν και στην περίπτωση που δεν είναι αρκετά σφιχτά, πάρ’ τους κάτω.

madrajin_giagia_city.png



Οι γιαγιάδες που θα επιβλέπουν, θα κρίνουν αν οι διαγωνιζόμενοι έκαναν σωστά «το τύλιμα» και αν όχι, το ξύλινο «μαδράτζι» που βρίσκεται στο χέρι τους θα... άλλαζε χρώμα.


Βασιλέας

Τρίτο παιχνίδι θα ήταν «ο βασιλέας» ή αλλιώς «σκάλα» ή «το κουτσό». Τα πράγματα είναι απλά, έχουμε στο πάτωμα το γνωστό σχήμα με τους αριθμούς και οι λόγοι που μπορείς να χάσεις είναι τρεις.

vasileas_city.jpg


Πρώτος: αν η πέτρα σου δεν μπει μέσα στο κουτάκι με τον αριθμό που πρέπει. Δεύτερος: αν πατήσεις κατά λάθος πάνω ή έξω από τις γραμμές του σχήματος στο πάτωμα. Τρίτος: αν κατέβει το πόδι που πρέπει να έχεις πάνω κατά τη διάρκεια που διανύεις την απόσταση που πρέπει.


Ππιριλιά

Δύσκολο παιχνίδι το προηγούμενο, και όσοι παρέμειναν θα ετοιμάζονταν, για να παίξουν μια από τις εκδόσεις των παιχνιδιών με τα «ππιριλιά/πίλλιες».

ppirilia_city.jpg



Μάλλον αυτήν με τον «λούκκον», απλώς σε αυτήν την περίπτωση, αν δεν καταφέρεις να βάλεις το ππιριλλίν σου μες στον «λούκκον», θα σου πουν «πάι πάι». Οι σκοπευτές θα άρχιζαν να ρίχνουν «κίττους» μέχρι να «κιττώσουν» οι χαμένοι, καταλήγοντας οι ίδιοι μέσα στον «λούκκον».


Σακκουλοδρομίες

Στον προτελευταίο γύρο, θα γινόταν μια έντονη αναμέτρηση σακκουλλοδρομιών. Εννοείται πως ο χώρος που θα παιζόταν αυτό το παιχνίδι θα ήταν ή μια χωράφα μόνο με γκρίζο χώμα ή ο πιο ανώμαλος δρόμος με τρύπες της περιοχής.

sakoulodromies_cuty.jpg



Η αναμέτρηση ξεκινά και νικητής είναι όποιος φτάσει στο τέρμα όχι μόνο χωρίς να πέσει αλλά και χωρίς να σκίσει τη σακκούλα του. Αν πάθεις κάτι από αυτά τα δυο… θα μπεις ολόκληρος στη σακούλα με πιθανότερο προορισμό τον Κοτσιάτη.


Λέρα

Το τελευταίο παιχνίδι θα ήταν η «Λέρα». Λογικά δεν έχουν μείνει πολλοί ζωντανοί από τα προηγούμενα παιχνίδια. Μάλλον όσοι επιβίωσαν ήταν οι τύποι που στο Δημοτικό προπονούνταν όλο τον χρόνο για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης που θα μπορούσαν να βγουν «οι καλύτεροι» του σχολείου.

lera_city.jpg



Στη «Λέρα», δεν μπορείς να παίξεις με τακτική, απλώς τρέχεις να γλυτώσεις από τον εκάστοτε «λέρη/ λέρισσα». Ο τελευταίος που θα μείνει ζωντανός, είναι ο νικητής του παιχνιδιού και η τεράστια μπάλα που κρεμόταν από το ταβάνι ανοίγει και βρέχει κυπριακές λίρες. Ούτε καν ευρώ!


Σε κάθε περίπτωση η κκελέ μας εν μες στην βούρκα! [Πολλαπλής Ανάγνωσης]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ