Έξι πράγματα που είναι μπλε και τα γουστάρουμε απίστευτα

Το μπλε στα καλύτερά του!

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία: Blue Lagoon / Πέτρος Σταυράκης


Το μπλε έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Είναι και κάπως λογικό αν σκεφτεί κανείς το νησιωτικό περιβάλλον του τόπου μας. Ατέλειωτες μπλε παραλίες και ένας εξίσου ατέλειωτος μπλε ουρανός. Βέβαια, με το καλοκαίρι να μας αποχαιρετά και επίσημα και λίγο πριν υποδεχτούμε τα πρώτα (γερά) κρύα της νέας σεζόν, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε «πράγματα» που είναι μπλε και τα γουστάρουμε απίστευτα. Βλέποντάς τα, είμαστε σίγουροι ότι θα συνταυτιστείς απόλυτα!



Blue Lagoon


Η πιο φημισμένη παραλία του Ακάμα με το ίσως πιο έντονο και διαυγές γαλάζιο σε όλο το νησί. Ένας επίγειος παράδεισος με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά μέσα στην άγρια ομορφιά του δάσους του Ακάμα. Την πρώτη φορά που θα την επισκεφτείς, θα μείνεις σίγουρα με το στόμα ανοιχτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η έκπληξη παραμένει η ίδια κάθε φορά που βρίσκεσαι στην εν λόγω τοποθεσία για όλους τους πιο πάνω λόγους και για άλλους τόσους!

BLUE_LAGOON_PETROS_STAVRAKIS.width-1024.jpg



Η μπλε περίοδος του Πικάσο


Ο Πικάσο ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1900. Ο 19χρονος τότε Πικάσο και ο 20χρονος ζωγράφος και ποιητής Κάρλος Κασαχέμας των οποίων η φιλία χρονολογείτο από τα χρόνια της Βαρκελώνης, ξεκίνησαν να κάνουν στενή παρέα και να εξερευνούν το Παρίσι των αρχών του αιώνα. Κάποια στιγμή, ο Κασαχέμας ερωτεύτηκε τη Ζερμέν Πισό, η οποία αρνήθηκε να τον παντρευτεί και αυτός αυτοπυροβολήθηκε δημοσίως. Ο Πικάσο αργότερα υποστήριξε ότι η Μπλε Περίοδος των έργων του ξεκίνησε, όταν έμαθε την αυτοκτονία του φίλου του. Μόνος πλέον στο στούντιο που μοιραζόταν με τον Κασαχέμας, άρχισε να ζωγραφίζει μια σειρά έργων που αν και σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή του, εκείνη την εποχή δυσκολευόταν πολύ να τα πουλήσει. Ο άλλοτε εξωστρεφής και χαρούμενος καλλιτέχνης βυθίστηκε σε μια σοβαρή κατάθλιψη και οι μπλε τόνοι άρχισαν να κυριαρχούν στα έργα του για τρία περίπου χρόνια. Σταδιακά, η διάθεση του Πικάσο άλλαξε και κάπως έτσι σηματοδοτήθηκε η «Ροζ Περίοδος» του έργου του. Εμείς πάντως εμμένουμε (για πολλούς λόγους) στην Μπλε!

mother-and-child-1902.jpeg
Mother and Child, 1902.



Blue
Jeans

Το πιο ξεχωριστό, πρακτικό, χαλαρό και ανέμελο ρούχο. Ο ίδιος ο Yves Saint Laurent είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να είχε εφεύρει αυτός το blue jeans. «Έχει έκφραση, σεμνότητα, sex appeal και απλότητα, όλα όσα ελπίζω να έχουν τα ρούχα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Όταν ο James Dean εμφανίστηκε με τζιν στο «Επαναστάτης Xωρίς Aιτία», το ένδυμα έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς που επαναστατούσε ενάντια στον κοινωνικό κομφορμισμό. Χωρίς να έχει χάσει (ποτέ) την επαναστατικότητά του, αποτελεί μέχρι και σήμερα το πιο αγαπημένο και -ίσως- πιο πολυφορεμένο κομμάτι στις ντουλάπες μας.

photo-1628777807247-b789317442b1.jpg
Φωτογραφία: Hans Isaacson/Unsplash



Το συγκρότημα Μπλε


Ελληνικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, γεννημένο στην καρδιά των 90s. Μετρώντας πάνω από δύο δεκαετίες ενεργής παρουσίας, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνόφωνο ροκ και, φυσικά, πολλές επιτυχίες στο πεντάγραμμο. «Πιάνω φωτιά», «Δεν θέλω», «Τον ίδιο τον Θεό», «Νιώθω ενοχές», «Φοβάμαι», είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που αγαπάμε και με τα οποία ξεδώσαμε μέχρι πρωίας.



Blue Moon Cocktail


Αγαπημένο κοκτέιλ το οποίο μπορείς να φτιάξεις και μόνος στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να διαθέτεις ιδιαίτερες γνώσεις μιξολογίας. Πάρε μολύβι και γράψε τα υλικά. 1/4 ποτ. βότκα, 1/4 ποτ. Blue Curacao -αυτό θα του δώσει και το μπλε χρώμα-, 2 κουταλιές σιρόπι βανίλια, λίγο χυμό από πορτοκάλι και 1 κουταλιά Cointreau. Ρίχνεις όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάς καλά και σερβίρεις -εννοείται- στο κατάλληλο ποτήρι. Το Blue Moon είναι ένα εύγεστο κοκτέιλ, όχι ιδιαίτερα βαρύ με μια γλυκιά επίγευση. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα χαλαρό βράδυ.

photo-1550555179-309357935820.jpg



Το Μπλε της Ελληνικής Τράπεζας


Ή αλλιώς το Μπλε στα καλύτερά του! Το Μπλε είναι το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Καρτών της Ελληνικής Τράπεζας, με επιστροφή χρημάτων. Δηλαδή, αν είσαι κάτοχος (οποιασδήποτε) κάρτας από την Ελληνική Τράπεζα, κάνεις τις αγορές σου σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και ανταμείβεσαι με επιστροφή χρημάτων στην εφαρμογή Mple Rewards. Το μόνο που χρειάζεται για να μπορέσεις να εξαργυρώσεις τα χρήματα που έχεις συλλέξει, είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Mple Rewards από το App Store ή το Google Play και να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρειες για το Μπλε στο www.hellenicbank.com/mple.

μπλεε.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ